FANtv-nl-logo-mobile

Historische bouwmaterialen

Met historische bouwmaterialen kun je het authentieke karakter van een oud huis benadrukken, maar ook in een nieuw huis zorgt een antieke schouw of een oude houten vloer voor veel sfeer.Antieke en historische bouwmaterialen worden steeds zeldzamer. Bij 't Achterhuis in Udenhout kun je terecht voor alles op het gebied van historische bouwmaterialen. Van rococo tot boeren antiek en van barok tot Delfts blauw.De materialen komen niet alleen uit landhuizen en boerderijen in de buurt, maar worden zelfs uit België, Frankrijk en Duitsland gehaald. De materialen worden zonodig in het atelier schoongemaakt en gerestaureerd.


Specialiteit zijn antieke schouwen in diverse kleuren, stijlen en formaten. De Belgische, Hollandse en Franse schouwen zijn verkrijgbaar in hout, marmer, kalk- en zandsteen. Bijzonder zijn de verschillende haardplaten. Op ieder plateau speelt zich weer een ander tafereel af, zoals een bijbelse vertelling of een familiewapen.


Een andere specialiteit zijn de houten vloeren, in bijvoorbeeld eiken en grenen. Deze zijn bijzonder omdat ze maar liefst 30 cm breed zijn en 5 tot 6 meter lang.Deze planken worden nog behandeld, eventueel ook met kleur, van donker tot licht doorschijnend. Daarnaast is er een enorm aanbod aan plavuizen van Belgisch hardsteen, motieftegels en antieke dallen van natuursteen. Verder zijn er ook gebakken oude plavuizen van terracotta.

Vergelijkbare artikelen