FANtv-nl-logo-mobile

Warme voeten met vloerverwarming

Steeds meer mensen kiezen voor een vloerverwarming, het is namelijk een comfortabele manier van verwarmen. Het wordt tegenwoordig vaak zelfs als hoofdverwarming gebruikt.Aangezien de warmte nu van de vloer komt en omdat er een groot oppervlak wordt verwarmd, voelt het meteen een stuk warmer in de ruimte. Hierdoor hoeft de vloer minder verwarmd te worden om de aangename temperatuur te bereiken. Je hebt twee soorten vloerverwarming. Je kunt kiezen voor een vloerverwarming die je kunt aansluiten op je cv-ketel of voor een elektrische vloerverwarming.


In de eerste situatie wordt de vloer verwarmd door het warme water van de cv-ketel. Je hebt hier wel een verwarmingsunit voor nodig die ervoor zorgt dat het water door de buizen wordt gepompt. Als de vloer niet geïsoleerd is, houdt er dan wel rekening mee dat de afwerkvloer ruim acht cm hoger komt te liggen.

De elektrische vloerverwarming van Danfoss bestaat uit matten die je direct op je ondervloer kunt leggen. Je kunt de klokthermostaat instellen op het gewenste tijdstip en de temperatuur. Elektrische vloerverwarming kun je leggen onder plavuizen, laminaat en linoleum zonder daar eerst nog een afwerkvloer van vijf centimeter overheen te storten. Het is ideaal voor in de badkamer, keuken en in de serre.


Vergelijkbare artikelen