FANtv-nl-logo-mobile

Stucen in de badkamer

Tijd om de keuken of de badkamer te stucen? Dan is het belangrijk om een product te gebruiken dat speciaal geschikt is voor natte ruimtes.

Kies dan een mortel die geschikt voor badkamers, ook in de keuken is voor natte ruimtes geschikte stucmortel onmisbaar. Wil je een stuclaag aanbrengen op metselwerk of cellenbeton, moet je een toog afwerken of ga je uitgebroken tegels egaliseren? Met voor vochtige ruimtes geschikte stucmortel kan het allemaal. 

Mengen 
Maar hoe werkt het eigenlijk? Om te beginnen doe je eerst de benodigde hoeveelheid water in een speciekuip en daar strooi je de droge mortel bij. Met een mengspindel op een boormachine meng je het drie minuten lang tot er een homogene massa is ontstaan. De specie is homogeen als er geen klonters meer in zitten en de specie één kleur heeft.

Zigzaggen 
Om er voor te zorgen dat de stuucspecie goed aan de muur hecht moet je de muur goed schoonmaken. Heb je een sterk zuigende muur? Strijk hem dan voor met primer. Als de primer droog is kun je de stuucspecie met een stuucspaan tegen de muur aanbrengen. Doe dat in lagen van minimaal tien millimeter dikte.

 

Tags: badkamer, stucen