FANtv-nl-logo-mobile

Vloerverwarming zonder nadelen

Nieuwe technieken maken de keuze voor vloerverwarming nog eenvoudiger. Verwarm razendsnel je huis met een onderhoudsvrij en energiezuinig systeem.Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming. Niet alleen voor lekker warme voeten als je door huis loopt, maar vooral ook om af te zijn van de veel te veel plaats in nemende radiatoren op de meest onmogelijke plekken. Kortom, vloerverwarming is hot!


Op het gebied van vloerverwarming zijn er veel ontwikkelingen. Recentelijk is er een nieuw systeem geïntroduceerd dat werkt door middel van infrarode straling. Dit biedt een hoop voordelen ten opzichte van 'normale' vloerverwarming, zoals een snellere warming en aanzienlijk lagere verbruikskosten.Verwarmingsmatten

Techniek
De nieuwe verwarmingstechnologie werkt op basis van amorfe metaal, een metaallegering die bij geleiding van spanning infraroodstraling afgeeft met een maximale warmtegeleiding.

De verwarmingselementen (ultradunne stroken van slechts 25 micron dik) worden verwerkt in matten en panelen. De matten zijn geschikt voor het verwarmen van vloeren, de panelen worden gebruikt voor bijvoorbeeld plafonds en wanden.


Voordelen
Met slechts een beperkte hoeveelheid energie kan een ruimte snel en comfortabel worden verwarmd. Het systeem is niet alleen energiebesparend ten opzichte van andere (vloer)verwarmingsystemen, het is ook nog snel en eenvoudig te installeren en bovendien onderhoudsvrij. Het systeem kan gebruikt worden in combinatie met nagenoeg elke vloerbedekking, zoals tapijt, tegels en zelfs houten vloeren.

Vergelijkbare artikelen