FANtv-nl-logo-mobile

Keramische dakpannen

In Nederland eisen de klimatologische omstandigheden hun tol. En dat betekent renoveren. Dakrenovatie met keramische pannen is een optie met ongekende voordelen.Wienerberger biedt, middels haar Koramic dakpannenassortiment, bijvoorbeeld een royale keuze uit pannen die op variabele latafstand verwerkt kunnen worden.Weer- en windbestendig, duurzaam en blijvend mooi, biedt de keramische dakpan gebouwen naast functioneel onderdak ook een mooie afwerking. Met een dakbedekking die de bestaande architectuur harmonisch completeert. Het Koramic dakpannenassortiment biedt namelijk - letterlijk - goed passende opties voor dakrenovatie: keramische dakpannen met een variabele kopsluiting, in een breed geschakeerd aantal modellen en een uitwaaierend kleurengamma. Met een dergelijke, grote keuze is voor vele typen huizen en gebouwen de juiste pan te vinden.


Economisch
Naast het traditionele Verbeterde Holle model met een latafstand van 280-305mm op rode scherf (Narvik VHV) alsook op blauwe scherf (Janssen-Dings VHV) heeft Wienerberger ook een aantal grootformaat modellen in haar Koramic dakpannenassortiment.


Zo zijn bijvoorbeeld de Narvik Alegra en de Narvik Madura bijzonder geschikt toepasbaar op daken waar nu nog dakpannen liggen op een latafstand van 340-345 mm (betonmaat) die aan vervanging toe zijn. Indien het houtwerk nog in goede staat is, kunnen ze één op één vervangen worden. Door het grootformaat en variabele verwerking kunnen deze pannen snel en dus economische verwerkt worden.


Nieuwe oude pannen
Een pand met historische uitstraling, zoals woonboerderijen, een landhuis of een gebouw in pastorie- of cottagestijl, stijlvol afwerken, kan eigenlijk alleen maar met oude pannen. De Koramic Cottageserie bestaande uit drie modellen, zijn waarachtig oude pannen met een mooi patina, zoals eeuwenoude daken dat vaak hebben. Toch worden deze keramische pannen nieuw geproduceerd volgens de modernste keramische techniek; maatvast en gegarandeerd vorstbestendig. De genuanceerde kleurschakeringen van de pannen benadrukken de authenciteit van het pand.


Renovatieprofiel
Het Koramic Renovatieprofiel biedt uitkomst bij een gedeeltelijke vervanging van dakpannen, maar ook als slechts enkele huizen van een rij hun dak laten vernieuwen. De aansluiting van een nieuwe keramische pan op bijvoorbeeld een oud betonnen exemplaar behoeft dan niet meer voor problemen te zorgen. Passen doet het Koramic Renovatieprofiel altijd, onafhankelijk van het gebruikte panmodel. Hij is ook toepasbaar als er hoogteverschil onstaat door het aanbrengen van isolatieplaten bij de renovatie, tot een pakketdikte van 50mm. Demontage is eenvoudig als de buurman in een later staduim alsnog besluit zijn dak te vernieuwen.Fors gestegen
Wienerberger heeft er bewust voor gekozen om de Koramic keramische dakpannen met variabele kopsluiting in een gevarieerde collectie aan te bieden. Want beeldbepalende overwegingen rondom model en kleurschakeringen spelen niet alleen in nieuwbouwprojecten een rol. Ook in het kader van renovatie neemt het belang van uiterlijke kenmerken en afwerkingstechnieken flink toe. De keuze voor een nieuwe keramische dakpan in het kader van renovatie is daarmee zowel eenvoudiger als groter. Dat is dan ook een van de redenen waarom het aandeel van de keramische dakpan bij renovaties de laatste jaren fors gestegen is.

Vergelijkbare artikelen