FANtv-nl-logo-mobile

Een drijvende stad

Is het een schip? Of een drijvende flat? Het is het allebei! Op deze manier is de opwarming van de aarde geen probleem meer. Mochten het land overstromen, dan zit je veilig in deze drijvende flats.Je zou het de moderne Ark van Noach kunnen noemen. Het Freedom Ship. Mocht Nederland overstromen door de smeltende ijskappen, dan zou dit de redding kunnen zijn. Het probleem is alleen dat het nog niet af is. Het duurt nog ongeveer drie jaar voordat deze drijvende stad af kan zijn. En dan zal hij waarschijnlijk niet in Nederland komen te liggen.


  


Een echte stad
Maar als het Freedom Ship eenmaal af is, dan heb je ook wel wat. Wat denk je bijvoorbeeld van 18000 woningen, 3000 winkelpanden, 10000 hotelkamers, een groot casino, een ziekenhuis, een school en meer dan 40 hectare aan parken en recreatieruimte. Het grote voordeel is dat de stad, net als een boot, kan varen. De bewoners kunnen dus erg makkelijk een bezoekje brengen aan een ander land. Een schoolreisje naar Engeland, Australië of de Antillen is een kleine moeite.Verbinding met het vaste land
De woningen in de drijvende stad gaan tussen de 180.000 en de 2,5 miljoen dollar kosten. Er komen zelfs een aantal suites waarvoor je tot 44 miljoen dollar moet betalen. Als je op het schip woont, dan zit je er niet vast. Je kunt elke vijftien minuten terug naar het vaste land. Op deze manier ben je altijd in de buurt van het land en kunnen er ook mensen van buiten de stad een bezoekje brengen.


  

Vergelijkbare artikelen