FANtv-nl-logo-mobile

Doe meer met tapijt

Je kunt tegenwoordig heel veel doen met tapijt. De tijd dat je alleen een stuk kamerbreed tapijt in je woning had liggen, is voorbij.


We geven enkele creatieve tips om meer met je tapijt te doen:Accentueer interieurelementen, zoals een tafel, zithoek, werkhoek door ze op een apart vlak te zetten, ingesneden in het tapijt


  • Een streeppatroon maakt de kamer langer en/of breder

  • Lichte kleuren maken een kamer groter en donkere kleuren een kamer kleiner

  • Een ingelegd kleurvlak maakt de kamer knusser

  • Een looppad kun je benadrukken door een tapijt te nemen met een andere structuur of kleur

  • Leg een hoogpolig tapijt bij een zithoek of open haard zo oogt je kamer nog sfeervoller

  • Borderranden zijn er in verschillende kleuren, breedtes of motieven en geven de kamer een unieke uitstraling

  • Verder kun je het tapijt combineren met bijvoorbeeld vinyl, linoleum of laminaat


Wanneer je een leuk creatief idee hebt bedacht, kun je het beste eerst even je ontwerp in een woningtextielzaak overleggen. Daar weten precies wat de mogelijkheden zijn en hoeveel het gaat kosten. Let er wel op dat er bij het gebruik van motieven meer snijverlies is.Motieven in tapijt leggen vraagt behoorlijk wat vakkennis. Je kan het beter overlaten aan de vakman, een stoffeerder. Maar wil je toch zelf aan de slag dan volgen hier enkele tips.


De motieven kun je het beste uitsnijden in het tapijt met behulp van mallen. Je kunt deze zelf maken van karton en anders kun je bij de woninginrichter terecht. Oefen voordat je daadwerkelijk gaat beginnen, eerst even op een stuk tapijt. De motieven moet je altijd snijden op de achterkant. Tapijt met een gesneden pool is door de lossere poolstructuur het meest geschikt voor het snijden van motieven.Tapijttegels
Tapijttegels zijn gemakkelijk te leggen en bij een slijtagevlek of vlek is een tegel snel vervangbaar. Sommige soorten kun je zelfs afspoelen onder de kraan. Verder zijn tegels maatvast en snel te versnijden. Net zoals bij tapijt is het assortiment ook erg divers. Je kunt je eigen vloer ontwerpen. Dit is vooral handig bij blokken en ruitenstroken.Veel meer informatie over tapijt lees je in onze tapijtspecial.

Vergelijkbare artikelen