FANtv-nl-logo-mobile

Goedkoper geld lenen

Veel mensen staan er niet bij stil dat wanneer je iets bestelt bij een postorderbedrijf, rood staat of een betaald met je creditcard, veel rente moet betalen. Je geeft eigenlijk onnodig veel geld uit.
De rente die je voordat soort leningen moet betalen kan soms wel oplopen tot zo'n 21%. Het is natuurlijk erg makkelijk om op die manier geld uit te geven, maar als je een gewone lening zou afsluiten dan betaal je ongeveer 2,9% rente op basis van een hypothecaire zekerheid en tegen 7% zonder hypothecaire zekerheid. Dat is dus een stuk goedkoper lenen en zo houd je iedere maand veel meer geld over.


Als je het afgelopen jaar een lening hebt afgesloten voor de verbouwing van je eigen huis, dan is het zelfs mogelijk om die kosten van de belasting af te trekken. Het is dan wel van belang dat je de kosten die je voor de verbouwing hebt gemaakt schriftelijk aan kan tonen.Een andere manier van goedkoop geld lenen is door gebruik te maken van de WOZ-waarde van je huis. De WOZ-waarde van veel huizenbezitters is de afgelopen tijd behoorlijk gestegen, dat betekent dat prijs van veel huizen omhoog zijn gegaan. Nu zou je denken dat je pas kunt profiteren van die overwaarde op het moment dat je je huis verkoopt. Toch kun je nu al gebruik maken van die overwaarde van je huis door een gedeelte hiervan op te nemen, dat kan in de vorm van een WOZ krediet. Dit geeft je de mogelijkheid om in een korte tijd al over je geld te beschikken, zonder dat er veel extra kosten aan verbonden zijn.

Vergelijkbare artikelen