FANtv-nl-logo-mobile

Aluminum kozijnen. Vele voordelen.

Aluminium kozijnen zijn in Nederland veel minder bekend dan houten kozijnen en kunststof kozijnen. Toch hebben aluminium kozijnen diverse voordelen. Daarom kijken we hier eens maar kozijnen van aluminium.

aluminium kozijnen

Sterk en duurzaam
Aluminium kozijnen zijn sterker dan houten kozijnen en kunststof kozijnen. Ze gaan wel zo'n 40 jaar mee. Onderhoud heb je er niet aan. Aluminum kozijnen verkleuren niet, ze kunnen niet gaan rotten en zijn uitstekend bestand tegen weer en wind. Bovendien hecht vuil en stof zich niet aan aluminium zodat de kozijnen er ook na vele jaren nog steeds prachtig uitzien.

Kleurvast
Denk ook niet dat aluminium kozijnen alleen in een aluminium kleur te koop zijn. Integendeel, aluminium kozijnen kunnen iedere kleur hebben. Deze kleur blijft altijd mooi door het toepassen van een poedercoating. Dit maakt het aluminium kozijn kleurvast en weerbestendig.

Inbraakveilig
Andere voordelen van aluminium kozijnen zijn dat ze heel inbraakveilig zijn, dat ze geen vocht opnemen en dat ze als ze beschadigd raken ze gerepareerd kunnen worden, bijvoorbeeld doordat er iets hard tegenaan botst. Bij houten kozijnen en kunststof kozijnen is dat niet mogelijk.

Isolatie nu goed
Vroeger stond tegenover al deze voordelen van aluminium kozijnen wel het nadeel dat ze koude en warmte geleide en daardoor slecht isoleerde. Dat nadeel is nu uit de weg geruimd, tenminste als je kiest voor aluminium kozijnen met thermische onderbreking. Ze zijn geïsoleerd en hebben huist een goede isolatiewaarde.

Prijs aluminium kozijnen
Wil je kijken wat aluminium kozijnen voor jouw huis kosten? Kijk dan bij Solvari. Je kunt daar ook terecht voor prijzen van kunststof kozijnen en houten kozijnen.

Tags: kozijnen, ramen, deur