FANtv-nl-logo-mobile

Latex en andere muurverf. Tips en informatie.

Met muurverf kun je muren en andere steenachtige materialen verven. Dit kan zowel binnen als buiten. Er zijn verschillende soorten muurverf waarvan latex de meest gebruikte is. Maar er zijn meer muurverven. Hier tips en informatie over muurverf.

muurverf tips informatie


Latex is een goed ademende muurverf die met water te verdunnen is en heel gebruiksvriendelijk is. Je kunt latex gebruiken op pleisterwerk, gipsplaten, plaatmateriaal en veel meer.

Latex is in vele soorten en vele kwaliteiten verkrijgbaar. Maar kijk uit, goedkope latex dekt minder en verkleurt sneller. Goedkope latex isoleert slecht waardoor nicotine en roet (ook van kaarsen) sneller het verfwerk aantast.

Latex voor een vervuilde ondergrond
Duurdere latexsoorten hebben een betere dekking en verkleuren minder snel. Je kunt ze ook gebruiken bij een lichte vervuiling. Je kunt daar bijvoorbeeld Wandmatt ES SLF Muurverf voor gebruiken.

Sommige latexsoorten zijn "spanningsarm" en kunnen aangebracht worden op vervuilde tot zeer sterk vervuilde plafonds en muren. Deze latexen zijn alkaliën bestendig en hebben isolerende eigenschappen. Een goed voorbeeld daarvan is Pastolex Renovatiemuurverf.

Bestel Verf

Muurverf voor vochtige ruimtes
Acrylaatmuurverven ademen. Dat wil zeggen dat ze vocht kunnen doorlaten. Deze muurverven zijn daarom geschikt voor vochtige ruimtes zoals keukens en doucheruimtes. Een voorbeeld van een goede muurverf voor vochtigte ruimtes is Pastolex Supermat-effect muurverf.

Al deze muurverven, en vele andere, zijn goedkoop online te koop via Bestel Verf. Je vind daar ook veel meer tips en informatie over verf en schilderen.

Tags: Verven, muren, muurdecoratie, verf