FANtv-nl-logo-mobile

Kille werkkamer wordt trendy loungekantoor

De ruimte die we onder handen nemen is een grote werkkamer onder de schuine kap van een woning. De royale afmetingen en de marmeren vloer geven de ruimte een vrij kille indruk.

De schuine wanden zorgen voor een aantal beperkingen. Hoog tijd om er een strakke, frisse, heldere kamer van te maken met een aantal mooie design-elementen. De schuine wanden zijn zo licht mogelijk gehouden voor het ruimtelijke effect. Voor de lange wand is gekozen voor een frisse lime-groene kleur. Vanwege de akoestiek en de gewenste huiselijkheid in de kamer is gekozen voor een comfortabele vaste vloerbedekking (Bewe type eclips). Dit is een synthetisch tapijt met een korte gesneden pool. Voor het tapijt is gekozen voor de heftige kleur aqua-blauw met rode ingesneden stukken.



Het tapijt is verlijmd op een MDF ondervloer voor een naadloos geheel. Door gebruik van de ondervloer blijft de marmeren vloer dus onbeschadigd. Bij de keuze van het tapijt is goed op de PIT-symbolen gelet; zo moesten we bijvoorbeeld rekening houden met de zwenkwielen van de bureau-stoelen.


 


Als bergruimte zijn 3 kasten ontworpen die aan de achterzijde afgeschuind zijn.De linker en rechter kast hebben een open zijde en de middelste kast heeft er twee, zodat ze makkelijk indeelbaar zijn. Ze staan op verzonken zwenkwielen waardoor ze uitrijdbaar en verplaatsbaar zijn. Het front is horizontaal ingefreesd, waardoor het lijkt alsof het greeploze laden zijn . Gekozen is voor een rode afwerking waardoor het effect van de rode banen in het tapijt versterkt wordt.

De vensterbank is verdiept en doet tevens dienst als pantry / bar. De kunststof krukken hebben ingebouwde TL-verlichting en geven mooi diffuus licht. Verder hangen aan het plafond grote theater-spots en is het oude bureau vervangen door een hoogglans tafel, gecombineerd met transparante stoelen.



In de "Loungehoek" is het tapijt ook een stukje doorgetrokken op de wand, wat het zitkuil-gevoel versterkt. De lage zit-elementen zijn ontworpen door de bekende italiaanse designer Pierro Lissonien bieden een heerlijke ontspannen plek om van je lievelingsmuziek te genieten.



Als je mooi uitzicht hebt is het helemaal genieten, daarom hebben we de gebruik gemaakt van foto-wall behang. Door deze op een los paneel te plakken en iets ruimte van de wand te houden en de breedte van de banen te gebruiken als paneelbreedte, wat een mooi effect geeft met de afbeelding. De verrassing is natuurlijk als je s'avonds de led-lights aandoet die tussen de panelen zijn gemonteerd en het stadse gevoel versterken....


Vergelijkbare artikelen