FANtv-nl-logo-mobile

Werkplaats - Keukenblok voor buitenkeuken

Bij een buitenkeuken hoort een keukenblok. Het is natuurlijk handig als je keukenspullen kunt opbergen, een spoelbak hebt om af te wassen en een aanrecht.De ombouw van het keukenblok wordt gemaakt van watervast verlijmd multiplex en de en de binnenkant wordt gemaakt van HDF (High Density Fibre), dit is beter bestand tegen water dus prima geschikt voor buiten. De kastdeurtjes worden gemaakt van hardhout. De zijkanten krijgen net zoals het aanrechtblad een betonuitstraling, daarom schildert Bob de zijkanten met een betonlookverf.
Het aanrecht wordt gemaakt van beton en daar drukken we witte kiezels in. Als het beton goed droog is wordt het blad afgewerkt met een epoxy laag. Zo krijg je een mooi egaal resultaat en kun je het aanrechtblad goed schoonmaken. Het beton storten doet Bob alleen niet in de werkplaats, maar in de tuin, anders kan het keukenblok niet meer vervoerd worden.


Om de witte stenen zit een poederige laag. Die moet er afgewassen worden, anders hechten de stenen niet aan het beton. Het beton is niet helemaal tot aan de rand gestort. Doordat de stenen erin gedrukt worden, komt het beton nog iets omhoog. De stenen worden willekeurig, losjes in het beton gedrukt. Als ze allemaal goed liggen worden ze met een balkje aangeklopt. Zo komen ze op dezelfde hoogte te liggen.

Vergelijkbare artikelen