FANtv-nl-logo-mobile

Krakend laminaat

Heb je net een nieuwe laminaatvloer gelegd? Dan kan het gebeuren dat het heel erg kraakt. Dat hoeft niets te betekenen, maar toch is er een mogelijkheid dat je het opnieuw zult moeten leggen.

Het kan namelijk gewoon nieuwigheid zijn. Een andere oorzaak kan zijn dat je te weinig ruimte aan de zijkanten hebt overgelaten. Laminaat is namelijk een zwevende vloer. Dit houdt in dat er aan de zijkanten van de laminaatvloer ruimte over moet blijven. Hierdoor kan het materiaal nog een beetje werken.

 

 

Ruimtegebrek
Laat je niet genoeg ruimte over, dan zou het door ruimtegebrek kunnen gaan kraken. Het laminaat kan hierdoor zelfs op bepaalde stukken omhoog gaan staan, dus het is belangrijk dat je dit goed controleert. Gelukkig is bijna al het laminaat tegenwoordig klikbaar, dus is het goed te verwijderen. Hierna kun je het laminaat gewoon weer aan elkaar klikken. Het is een werkje, maar wel de moeite waard.

Niet vlak
Ook kan het zijn dat de vloer niet vlak genoeg is. Haal de laminaatvloer weer weg en kijk goed of er geen onregelmatig heden in de vloer zitten. Is dit het geval, probeer dit dan met egalisatiemortel weer waterpas te krijgen. Nu kun je de ondervloer leggen en verder gaan met het laminaat.

Tags: laminaat