FANtv-nl-logo-mobile

Help je motor de winter door!

Of je nu doorrijdt of de motor in een stalling plaatst, aan een winterbeurt ontkom je niet.

Als de dagen vroeger korter worden, en het buiten steeds kouder wordt is dat reden voor sommige motorrijders om hun motor in de stalling te zetten en de komende maanden weer de auto te pakken.  Andere motorrijders - de die-hards - besluiten gewoon door te rijden, weer of geen weer. Wat je ook doet, aan een winterbeurt voor je motor kun je niet ontkomen.

Waar moet je nu tijdens een winterbeurt op letten? Moet je - als je je motor lang stil laat staan - de benzinetank nu wel of niet leeg laten lopen? En hoe zorg je dat pekel je motor niet aantast? Kortom… hoe help je je motor de winter door?

Winterbeurt
Om te beginnen kun je het beste je motor naar de garage brengen voor een grote winterbeurt. Je motor wordt tijdens deze servicebeurt flink onder handen genomen. Eerst wordt de complete motor grondig schoongemaakt. Daarbij wordt er ook een goedje op de motor gesmeerd, dat vet en olie oplost. Vervolgens wordt de motor met water afgespoten en worden alle technische onderdelen behandeld met siliconenspray of vaseline tegen het vastlopen en roesten. Ook de systemen worden goed ontlucht en alle vloeistoffen - zoals de koelvloeistof en remvloeistof - worden ververst.

Last but not least brengt de monteur nog een laagje vaseline of siliconenspray aan op de complete motor. Als je denkt dat je na deze winterbeurt geen omkijken meer hebt naar je motor, dan heb je het mis! Je moet zelf natuurlijk ook actief een bijdrage leveren.

Stilstaande motor

Accu
Houd de accu goed in de gaten. Je hebt grote kans dat de accu na een tijd niet meer werkt of dat de capaciteit is verminderd. Een accu verliest per dag namelijk één procent van zijn capaciteit. Na ongeveer honderd dagen is de accu dus helemaal ontladen. Als de accu dan niet meteen weer opgeladen wordt, heb je grote kans dat er zwavelaanslag op de accuplaten ontstaat. Hier moet je snel wat aan doen, anders is het snel gedaan met de levensduur van je accu. Je kunt het ontladen van je accu voorkomen door er een druppellader op aan te sluiten. Een druppellader laadt de accu op en beschermt deze ook tegen overladen. Bij overladen gaat het accuzuur namelijk 'koken' en kan het 'overkoken' en op je motor terecht komen, met alle vervelende gevolgen van dien. De druppellader kan continue aan de accu blijven hangen. Gebruik je een gewone acculader, laadt dan eens in de zes weken de accu op.

Brandstoftank 
Sommige motorrijders laten in de wintermaanden hun tank leeglopen, dit is niet aan te raden. Als je dat doet, geef je namelijk vocht de kans om de binnenkant van je tank om te toveren tot een roestbak. Het beste kun je de motor aftanken en een speciale benzinetoevoeging (additief) bij de benzine gooien. Een additief zorgt ervoor dat water geen kans krijgt de tank aan te tasten en het reinigt ook de benzine. Het zorgt er ook nog eens voor dat je de brandstof niet hoeft te verversen, als je na de wintermaanden je motor weer uit de stalling haalt.

Banden 
De bandenspanning wordt tijdens de grote winterbeurt in de garage gecontroleerd en op de juiste stand gezet. In principe kun je de spanning op deze stand houden. Voor de zekerheid kun je de motor op een middenbok gezet, zodat de banden niet belast worden.

Last but not least
Het is verstandig om de metalen delen in te spuiten met siliconenspray. Hierdoor krijgt vocht geen kans om de motor aan te tasten. De regel is: alles inspuiten wat beweegt, denk dus aan rempedalen, schakelgewrichtjes, chokehendels, gashandvat, carburateurbediening, et cetera. Over het algemeen wordt dit tijdens de winterbeurt in de garage gedaan, maar het kan nooit kwaad om het ook zelf nog te doen. Wat betreft de schakelaars en het contactslot: deze kunnen makkelijker vastvriezen dan je denkt. Een druppeltje olie of siliconenspray kan hier wonderen verrichten. 

Doorrijders

Voor de diehard winterrijders gelden grotendeels dezelfde maatregelen als voor degenen die hun motor stallen. Maar in verband met eventuele gure weersomstandigheden zijn er nog extra punten waar je goed op moet letten.

Zout en pekel
Pekelwagens rijden in de winter af en aan om de gladde wegen te ontdooien. Helaas tast pekel de motoronderdelen behoorlijk aan. Tijdens de winterbeurt behandelt de garage alle onderdelen met vaseline en siliconenspray, maar zorg zelf ook dat je regelmatig de pekel van je motor afspuit en behandelt met vaseline. Denk dan bijvoorbeeld aan je remklauwen, die nog wel eens vast kunnen lopen, scharnieren, gas- en koppelingskabels en bij choppers het mechanische remsysteem.

Ketting en tandwielen 
De ketting en tandwielen moet je tijdens de winter vaker en beter smeren om vastlopen tegen te gaan. Normaal gesproken doe je dit na 300 tot 400 kilometer, in de winter is het aan te raden om het na elke 200 tot 300 kilometer te doen. Zorg dat je voor het smeren eventuele pekel hebt afgespoten. Wil je niet teveel tijd met smeren kwijt zijn, dan kun je een pekelbeschermer aanschaffen, een vloeistof die de motor beschermt tegen de gevolgen van pekel.

Warmdraaien 
Een motor moet om goed te presteren warmdraaien. Logisch, jij loopt ook geen marathon, zodra je uit je bed komt rollen. Het warmdraaien van een motor duurt in de winter langer dan in de zomer (bij de meeste mensen ook zo). Ook het op gang komen van de oliecirculatie duurt tot twee keer zo lang. Geef het motorblok dus even de tijd om enigszins op temperatuur te komen voor je wegrijdt. Niet te lang, maar wacht wel even tot hij netjes loopt. Zet niet meteen alle stroomverbruikers - zoals je lampen - aan, want dan is de kans op afslaan groter.

Ben je alles nagelopen? Niks vergeten? Dan ben je klaar voor de winter! Je kunt je motor nu met een gerust hart stallen of onbezorgd de weg op.

 

 

 

 

 

Tags: MOTOR, winter