FANtv-nl-logo-mobile

Garmin zumo 660, door en voor motorrijders

Een motorrijder stelt heel andere eisen aan een navigatiesysteem dan een automobilist. Daarom zijn er speciale systemen op de markt zoals de zumo 660.


Garmin, wereldleider in satelliet navigatie, kondigt de zumo 660 aan: een nieuw, compact persoonlijk navigatiesysteem dat speciaal is ontworpen door en voor motorrijders. Het nieuwe model is gebaseerd op de succesvolle zumo 550-serie en combineert een 11cm groot aanraakscherm met een 'handschoenvriendelijk' design, zoals extra grote bedienings¬knoppen.


De zumo 550 kan ook linkshandig bediend worden en het scherm is zelfs bij fel zonlicht goed af te lezen. Verder helpen de nieuwe rijbaanassistent en het knooppuntbeeld motorrijders om veilig en tijdig de juiste rijbaan te kiezen bij een opkomende bocht of afslag. De realistische weergave van verkeersborden en kruispunten op de route maken het geheel nog duidelijker.Snel naar huis of off-road?
Het robuuste en waterbestendige toestel is voorzien van gedetailleerde wegenkaarten van Europa, met onder andere ruim 1,5 miljoen nuttige punten, inclusief benzinestations, hotels, restaurants, beziens-waardigheden en meer. In de meeste grote steden worden de gebouwen langs de route weergegeven in 3D-beeld. De bestuurder kan voor de start van de rit kiezen voor uit de snelste route, de kortste route en een off-road route.


De zumo 660 spreekt straatnamen duidelijk uit, zodat bestuurders afslag-voor-afslag spraakgestuurde aanwijzingen krijgen, bijvoorbeeld “Sla rechtsaf op de Hoofdstraat”. Deze aanwijzingen zijn te horen via de ingebouwde speaker of via een Bluetooth helm of headset. Daarbij versterkt de geavanceerde Bluetooth draadloze technologie (A2DP) in de zumo het geluid voor een optimale weergave.


De zumo 660 ondersteunt ruim 200 van Bluetooth voorziene GSM's, zodat de bestuurder handsfree kan bellen aan de hand van de telefoonlijst in de GSM of vanuit de belhistorie. Ook telefoonnummers van nuttige punten langs de route kunnen op deze manier gemakkelijk tijdens het rijden worden gebeld. Verder speelt de zumo MP3-audio of audioboeken af.


Handige extra's
Onderweg biedt de zumo 660 op de route-informatiepagina allerlei handige informatie, waaronder snelheid, richting en hoogte. Er is ook een brandstofmeter, die kan worden ingesteld worden op het maximale brandstofbereik van de motor.


Voor bestuurders die graag off-road rijden, zijn er de topografische Garmin's MapSource Topo-kaarten. Gebruikers kunnen routes delen met anderen of een gedetailleerd logboek maken van hun tocht via zumo Connect, een online netwerk voor routes en motorrijders. Zumo-gebruikers kunnen hun routes ook online plannen via Google or MapQuest en deze routes of nuttige punten vervolgens naar de zumo sturen voordat zij aan hun reis beginnen. Verder kunnen zij deze gegevens uitwisselen met andere gebruikers via de microSD geheugenkaartuitsparing van de zumo.


Net zoals bij andere leden van de zumo familie staat veiligheid voorop bij de zumo 660. De montagesteun is bestand tegen trillingen tijdens het motorrijden. De zumo beschikt tevens over het unieke beveiligingssysteem Garmin Lock. Dit beveiligingssysteem zorgt ervoor dat de zumo geen enkele functie uitvoert zolang de gebruiker zijn 4-cijferige pincode niet heeft ingegeven of zolang hij zich niet op een vooraf vastgestelde veilige locatie bevindt.


De zumo 660 is naar verwachting beschikbaar in de lente van 2009, voor € 599,99 (Spreek uit als: 600 euro).

Vergelijkbare artikelen