FANtv-nl-logo-mobile

Heat Pax en ThermaFur kleding

Het ergste aan rijden in de winter? De kou! En wat doet een temperatuur van 3°C nog kouder aanvoelen? Wind!


Je kan een hoger windscherm op de motor zetten om koude rijwind van je af te houden, je kan verwarmde handvatten monteren, of je kan Heat Pax gebruiken! De eerste twee ken je wel, maar wat zijn die Heat Pax? Simpel eigenlijk: een zakje dat in contact met de zuurstof opwarmt naar een aangename, comfortabele 58°C en die temperatuur urenlang vasthoudt.


Je kan deze zakjes bijvoorbeeld in je laarzen of handschoenen stoppen, maar er is ook een specifieke ThermaFur kledinglijn. In deze kleding zijn op strategische plaatsen ruimtes voorzien waar de Heat Pax in passen. De nekwarmers en vestjes zijn het meest voor gebruik op de motor voorzien, maar er zijn bijvoorbeeld ook waterdichte handschoenen. De meeste kledingstukken zijn gemaakt uit een 'softshell' fleece, die goed isoleert tegen de koude en de warmte mooi binnen houdt.Hoe het werkt? In het zakje zit een poederachtig mengsel dat zuurstof gebruikt om een 'roestprocedé' in gang te zetten. Sluit de Heat Pax opnieuw van de zuurstof af (in een luchtdicht zakje of potje bijvoorbeeld) en de reactie stopt, waardoor je ze later verder kan gebruiken. De Heat Pax gaan tot 5, 8 of zelfs 20 uur lang mee, al naargelang de gekozen versie.


Klinkt chemisch en gevaarlijk? Is het helemaal niet. Alle TechNiche producten hebben een MSDS (Material Safety Data Sheet) die zwart op wit bewijst dat het om een 100 % veilig product gaat. Ze zijn overigens huisleverancier bij het Amerikaanse leger, dat hun Heat Pax gebruikt bij operaties in extreem koude gebieden. Kan tellen als referentie...


Alle informatie over Heat Pax en ThermaFur kleding kun je vinden op de website van Bike Design.

Vergelijkbare artikelen