FANtv-nl-logo-mobile

De 2005-modellen van Buell

Buell is klaar voor het nieuwe jaar! Dit motormerk komt in 2005 met drie nieuwe modellen op de markt, de Lightning XB12S, de Lightning XB9SX en de Firebolt XB12R.Buell Lightning XB12SDit model is gebaseerd op de oorspronkelijke Amerikaanse Streetfighter, de 1995 Buell Lightning S1. Deze motor levert een vermogen van 100 pk en heeft een koppel van 109.7 Nm. De XB12S wordt aangedreven door een nieuwe XB1200 V-Twin motor, afgestemd om heel wat power te creeëren.


Ook aan het uiterlijk van deze motorfiets is hard gewerkt. Vanaf het Fly-screen windscherm tot de minimalistische achterkant, zet de Lightning XB12S de norm voor Streetfighter-looks. De Lightning XB12S is ontworpen om makkelijk door steden en agressieve kronkelweggetjes te manoeuvreren. De Lightning XB12S is gericht op de sportmotorfietsrijders, wereldwijd, die op zoek zijn naar een topmotorfiets die is ontworpen voor de echte wereld. Ervaren rijders, die stuureigenschappen, behendigheid en acceleratie belangrijker vinden dan veel pk's.

Buell Lightning CityX XB9SX

De nieuwe Lightning CityX XB9SX is speciaal gebouwd voor de stadsjungle. Deze motor heeft een stoer uiterlijk en levert prestaties, die geschikt zijn voor het stadsverkeer: een combinatie van soepel rijgedrag met een gespierde krachtbron uit de middenklasse. Het hart van de Lightning CityX is het Buell Thunderstorm 984 motorblok, een lucht/olie/ventilator-gekoelde 984 cc V-Twin 45° met benzine-injectie, die 83 pk voortbrengt.


Het exclusieve blauw-zwarte ontwerp van de Lightning CityX geeft de motor en zijn rijder een heel aparte flair: ruig, no-nonsense. De Hero Blue luchtfiltercover en het flyscreen zijn gemaakt van een nieuw doorzichtig plastic, dat kleur geeft aan de motor en ook bepaalde mechanische elementen zichtbaar maakt. Dit nog nooit vertoonde doorkijkelement maakt de Lightning CityX tot de ultieme naked bike. De Lightning CityX heeft Villain Black gegoten aluminium wielen en een Midnight Black kuip en voorspatbord om de roetresten van de stad beter te camoufleren.
Firebolt XB12RDe 2005 Buell Firebolt XB12R motor is ontworpen voor hantering en prestaties die de meest veeleisende sportrijder tevreden zullen stellen. De hantering van de Buell Firebolt op afgelegen landweggetjes is zo goed dat je bijna op je intuïtie kunt rijden. De XB12R bevat een 1203 cc luchtgekoeld V-Twin koppelmonstermotor met een vermogen van 100 pk. Met de lancering van de 2003 Buell Firebolt XB9R heeft Buell Motorcycles een geheel nieuwe categorie motorfietsen geïntroduceerd: de inventieve Sportfighter.


Geheel volgens de Buell-traditie met betrekking tot het bouwen van Streetfighter- motorfietsen, beschikt de Firebolt XB12R over agressieve vormgeving. De Firebolt is ontworpen om ervaren rijders aan te spreken die gewend zijn aan sportfietsen, maar nu een motorfiets zoeken die een prestatie biedt waarvan zij dagelijks kunnen genieten.


www.buell.nlVergelijkbare artikelen