FANtv-nl-logo-mobile

Ducati introduceert de Monstermodellen

Groot nieuws voor liefhebbers van de Monstermodellen van Ducati. Dit motormerk gaat in het nieuwe jaar de 'Monsterfamilie' uitbreiden met de exclusieve S2R en de S4R. Ook de ontwikkelde versies van de 620- en 1000-modellen, zullen de Ducatifans tevreden stemmen.


Groot nieuws voor liefhebbers van de Monsteruitvoeringen! Ducati gaat in het nieuwe jaar de 'Monsterfamilie' uitbreiden met de exclusieve S2R en de S4R. Ook de nieuwe ontwikkelingen van de 620- en 1000-modellen zullen de Ducatifans tevreden stemmen.
Monster 620
De lichtgewicht Monsters in de 620 serie zijn verkrijgbaar in drie nieuwe modellen: de 620 Dark single disc, 620 Dark en de 620. De Dark single disc is uitgevoerd in mat zwart, net als de overige donkere Ducatimodellen. De Dark single disc heeft van alledrie de nieuwe motoren de meeste overeenkomsten met het allereerste Monstermodel, dat in 1993 werd geïntroduceerd. De meest klassieke van allemaal is de Monster 620, die te krijgen is in de kleuren, rood, donker grijs metallic en zwart.

Het comfortable weggedrag wordt verzekerd door de zesversnellingsbak en de elektronische benzine-injectie. De L-twin cilinder motor produceert 63 pk. De rij-eigenschappen maken de Monster 620 geschikt voor zowel de snelweg als in de stad.


Monster 1000
Dit model is onderverdeeld in de 1000 DS, 1000S DS en de 1000 Cromo. De Monster 1000 is voorzien van de nieuwste 1000cc twin spark motor. De drie uitvoeringen verschillen behoorlijk in stijl. De Monster 1000 DS is strak gestyled en beschikt over 94 pk, evenals de overige modellen. De 1000S DS bevat extra technische en stilistische details van aluminium. Dit is niet alleen om de buitenkant te verfraaien, maar ook om de motor lichter te maken.  De chromen tank geeft deze Cromo een extreme, persoonlijke uitstraling. De 1000 Cromo is verkrijgbaar in een limited edition.

Monster S4R
De strakke lijnen van de S4R straalt kracht uit. Vooral de aluminium en de carbon fibre elementen geven de motor zijn vernieuwde, stoere uiterlijk. De verschillende onderdelen zijn afgeleid van de racemotoren van Ducati en leveren daardoor een bijdrage aan de hoge prestaties van de S4R.
Deze motor is niet alleen gebouwd voor weggebruik. Met zijn 117 pk voelt de S4R zich ook op het circuit volledig thuis. Het frame is dusdanig gebouwd dat hij de krachten, die loskomen op hogere snelheid, probleemloos kan opvangen. De S4R staat dus garant voor sportief weggebruik.


Monster S2R
Het succes van de S4R droeg bij aan de komst van een nieuw familielid voor de Monsters, de S2R. Met de S2R wilde Ducati een model op de markt brengen die nog meer georiënteerd was op de motorsport. Het design van de nieuwe Monster is gelijk aan die van de S4R. Deze S2R is verkrijgbaar in zes verschillende kleurenschema's: rood met witte streep, zwart met rode streep, felgeel met zwarte streep, rood met zwarte streep, zwart metallic en mat zwart.

Het grootste verschil tussen de S4R en de S2R is de luchtgekoelde twee-cilinder motor. De motor levert 77 pk en beschikt daardoor over minder power dan de S4R, maar levert net zoveel rijplezier als zijn grote zusje. Ook voor dit model is een chassis ontwikkeld dat geschikt is voor de hoge prestaties die deze motor eigen zijn.

Vergelijkbare artikelen