FANtv-nl-logo-mobile

Piaggo tekent contract met Aprilia Groep

De Piaggio Groep heeft de bekende Italiaanse motorfietsgroep Aprilia overgenomen. Hierdoor is de motorfietsonderneming één van de vier grootste ter wereld geworden. De nieuw gevormde Italiaanse Groep van tweewielerproducenten is in maar liefst 50 landen wereldwijd vertegenwoordigd en heeft een potentiële jaarproductie van 600.000 gemotoriseerde tweewielers.

De nieuwe Italiaanse motorfietsgroep heeft één van de meest complete en afwisselende productlijnen in de markt, variërend van 50 cm3 scooters tot 1.000 cm3 motorfietsen. Piaggio heeft goede voornemens om een sterke speler in de markt te blijven en die rol verder te versterken.


Nederland
Ook Camiel van Berkesteijn, Country Manager van Aprilia in Nederland, toont zich verheugd over de ontwikkelingen die eind vorig jaar hun definitieve beslag vonden. “Er is nu een einde gekomen aan een periode die toch enige onzekerheid met zich meebracht. Het komende jaar zal voor ons dan ook in het teken staan van de wederopbouw van ons merk in Nederland. Gebaseerd op het zeer actuele leveringsprogramma van Aprilia, maar ook op de marktlancering van de SR 50 R Factory scooter en de Pegaso 650 Strada motorfiets. Afgelopen jaar hebben wij veel energie gestoken in de kwalitatieve opwaardering van ons distributienetwerk en de huidige dealers vormen dan ook de basis voor het verder uitbouwen van Aprilia in Nederland.”

Vergelijkbare artikelen