FANtv-nl-logo-mobile

De eerste Nationale MOTORbeurs was een succes

De Nationale MOTORbeurs in de Brabanthallen in Den Bosch, stond bol van de nieuwtjes en verrassingen. De motorliefhebber kon zijn ogen uitkijken bij de primeurs van de Italiaanse motormerken Benelli en Affetto Ducati, die speciaal voor de beurs de nieuwste modellen uit Italië hebben laten vliegen.


Méér dan 170 exposanten stelden hun nieuwste aanwinst tentoon op de Nationale MOTORbeurs, die voor motorrijdend Nederland als dé grote start van het motorseizoen wordt gezien.

Primeur Affetto Ducati
Met trots showde Affetto Ducati een wel heel bijzondere motor. Speciaal voor de beurs wordt vanuit Italië de zeer exclusieve Vyrus overgevlogen. Slechts enkelen hebben het geluk de trotse bezitter te zijn van deze bijzondere motor. Vyrus wordt in een zeer beperkte oplage geproduceerd. Tot nu toe rijden er wereldwijd zo'n tachtig exemplaren rond. 


In 2005 wordt de productie opgevoerd tot 150 motorfietsen. Een select team van fervente techneuten produceert de motor volledig met de hand, vanuit de eigen fabriek nabij Rimini in Italië. Vyrus zelf omschrijft de motor als 'de lichtste sportbike ter wereld, snel als een bliksemschicht'.


Primeur Benelli
Van Vliet Moto Holland, de importeur van onder andere Benelli motorfietsen, Malaguti scooters en motorscooters en Adly scooters/ATV's, kwam met twee primeurs, de Benelli TNT CaféRacer en de Benelli TNT Sport. Deze hagelnieuwe machines zijn alleen nog maar op de beurs in München en Brussel te zien geweest.


De Benelli TNT Sport is binnenkort leverbaar en de CaféRacer is pas in de zomer van 2005 voor het publiek beschikbaar. De Italiaanse fabrikant lanceert in maart overigens nog een nieuwe machine, de Benelli TNT Titanium.De Tweede editie van de Nationale MOTORbeurs zal volgend jaar weer in de Brabanthallen plaatsvinden, die dan volledig verbouwd zijn. Er is gekozen voor een vaste datum, het tweede weekeinde in februari. Volgend jaar is dat op 10, 11 en 12 februari.

Vergelijkbare artikelen