FANtv-nl-logo-mobile

BMW HP2

BMW Motorrad introduceert dit najaar de nieuwe HP2, een sportieve, lichtgewicht enduro, met als technische basis het 1.170 cc metende motorblok van de R 1200 GS. De HP2 werd ontwikkeld voor de echte offroad rijder en betekent voor BMW Motorrad toetreding tot een geheel nieuw segment.Behalve het motorblok en het innovatieve boordnetwerk van de R 1200 GS is de HP2 een op zichzelf staande machine, volledig gericht op de specifieke wensen van de meest veeleisende endurorijder.
De naam HP2 staat dan ook voor High Performance, met het getal 2 als aanduiding voor de tweecilinder krachtbron. Om ervoor te zorgen dat de nieuwe HP2 in het terrein optimaal tot zijn recht komt, heeft deze dankzij diverse gewichtsbesparende maatregelen een totaalgewicht van slechts 195 kilo.

Daarbij werd de wielophanging volledig nieuw ontwikkeld, met voor het achterwiel een systeem met luchtvering dat uniek is in de wereld van motorfietsen.


Het lage gewicht in combinatie met het relatief hoge vermogen van 77 kW/105 pk maakt de BMW HP2 tot de perfecte basic machine voor amateur endurorijders. Een machine die een lichtvoetig rijgedrag in zelfs het zwaarste terrein moeiteloos combineert met optimaal rijplezier op de openbare weg. Deze eigenschappen maken de HP2 tot verreweg de beste offroad boxer die BMW ooit maakte.


Vergelijkbare artikelen