FANtv-nl-logo-mobile

Rossi stapt over naar de Formule 1

De geruchten gaan al langer dat MotoGP coureur Valentino Rossi in 2007 wil overstappen naar de Formule 1. Die geruchten worden steeds concreter, nu Davide Brivio, teambaas bij Yamaha deze heeft bevestigd.


Het contract van Valentino loopt aan het einde van volgend seizoen (2006) af, maar de Italiaan knoopt er nog één jaar aan vast. Dat verklaarde Davide Brivio in de krant Gazzetta dello Sport. De teambaas zegt dat contractverlenging geen problemen oplevert, maar dat Rossi daarna zeker van de motoren naar de racewagens zal overstappen. De 26-jarige motorcoureur heeft in april 2004 al in een Ferrari getest op het testcircuit in Fiorano. Toen al liet hij zien goed om te kunnen gaan met een Formule 1 wagen. Hij zette die dag al een snellere tijd neer dan de testrijder van Ferrari Luciano Burti. Rossi maakte ook een goede indruk door rondes in de 59 seconden af te leggen. Dat is maar 3 seconden boven Schumacher's record.
John Surtees, Mike Hailwoord en Johnny Cecotto zijn Valentino Rossi voor gegaan door de overstap te maken van motoren naar formule 1. Surtees en Hailwood behaalden zowel op de motoren als in een Formule 1 auto het wereldkampioenschap. Of Rossi ook kans maakt op de wereldtitel in de F1 moet nog blijken.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl