FANtv-nl-logo-mobile

Valentino onverslaanbaar tijdens MotoGP Assen

In tegenstelling tot de weersvoorspellingen was er geen regenbui te bekennen toen de Dutch TT MotoGP in Assen van start ging. Honda duo Gibernau en Melandri deden nog een goede poging om Rossi van een overwinning af te houden, maar dit mocht helaas niet baten. Rossi behaalde zijn zesde zege dit seizoen. Hij werd gevolgd door melandri en Edwards.De twee Honda-rijders Gibernau en Melandri hadden de beste start van het veld. Zij werden op de hielen gezeten door Hayden and Nakano op hun Kawasaki. Na de eerste ronde lag Melandri netjes op kop met Hayden in zijn nek hijgend.


De twee koplopers sloegen een gat met de twee coureurs Gibernau en Nakano. De teruggevallen Rossi probeerde zich vanaf een zesde plek terug te vechten naar de voorste regionen.

Aan het einde van de tweede ronde lag Rossi alweer vierde en werd ook het gat met Gibernau op de derde plaats steeds kleiner. Ondertussen verschalkte Edwards Nakano die op de vijfde plek lag. Edwards wist Capirossi, Barris en Hofmann met gemak achter zich te houden en kon zelfs het gat met de kopgroep (Melandri, Gibernau, Rossi Hayden) dichtrijden. Het leidende trio met Melandri voorop en de twee kemphanen Rossi en Gibernau achter zich, sloegen een gat met de nummer vier en vijf (Hayden en Edwards).


In de achtste ronde stak Rossi zijn motor voorbij Gibernau en kon hij zijn inhaalrace op Melandri inzetten. Ook Edwards won nog een plek op Gibernau. In de tiende ronde pakte Rossi de leidende positie en stond deze de rest van de race niet meer af. Melandri deed nog behoorlijk zijn best om Rossi van zijn overwinning af te houden. Dit mocht niet baten. Melandri zette zelfs de snelste rondetijden neer, maar ook daar had Rossi wel een antwoord op. De Italiaan zette in zijn allerlaatste ronde nog even de snelste tijd neer van de race.


Uitslag


1 Valentino Rossi
2 Marco Melandri
3 Colin Edwards
4 Nicky Hayden
5 Sete Gibenau
6 Max Biaggi
7 Alex Barros
8 Shinya Nakano
9 CarlosCheca
10 Loris Capirossi

Vergelijkbare artikelen