FANtv-nl-logo-mobile

Nick Saunders: op de motor rond de wereld

Nick Saunders staat in Engeland bekend als avonturier. Momenteel probeert hij om op zijn motor zo snel mogelijk de wereld rond te gaan. Daarmee wil hij zijn oude record proberen te verbeteren. Het enige wat hij bij zich heeft in zijn creditcard, mobiele telefoon en videocamera.Voor zijn recordpoging moet hij minstens 28962 kilometer afleggen, in één richting rond de wereld gaan en in totaal 40064 kilometer afleggen. Nick Saunders is op 22 mei vertrokken in Petersborough uitgezwaaid door maar liefst 80.000 collega motorrijders.


Voor zijn vertrek claimde hij dat dit zijn zesde en laatste poging zal zijn om zijn oude record van 1996 te verbeteren. Daarom is het belangrijk dat er niks fout gaat. Deze rit zal nog zwaarder worden dan voorheen!

De nieuwe route leidt door India en Zuid-Oost Azië, waar het op dat moment hoogzomer is. De temperaturen in dat land stijgen tot de 50 graden of meer, warm genoeg om een ei op je motortank te bakken.

Saunders heeft voor deze tour een Yamaha R1 gekozen, een supersport motorfiets. De motor is voorzien van een extra brandstoftank en de reguliere tank zal uitgebreid worden. Dit is dan ook het enige wat de avonturier heeft aangepast aan de motor. Met deze twee tanks denkt hij zo'n 563 kilometer kan afleggen.


Houd zijn website in de gaten om zijn belevenissen te volgen!Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl