FANtv-nl-logo-mobile

Overwinning Rossi op Donington

In het Wereldkampioenschap MotoGP heeft Gauloises Yamaha coureur Valentino Rossi zijn voorsprong uitgebouwd tot een ongelooflijke 104 punten. In een doorregende race waarin niet minder dan elf rijders zijn gecrasht, slaagde de Italiaan erin een voorsprong van 10 seconden uit te bouwen op tweede man Kenny Roberts (Suzuki).


Rossi behaalde zo zijn vierde MotoGP overwinning op het circuit van Donington Park. Rossi had opnieuw een niet al te schitterende start en viel van pole position terug naar een zevende plaats. In de vierde ronde vond hij terug aansluiting bij de kopgroep maar halfweg koers verloor hij door een bijna-highsider opnieuw enkele seconden. Tijd om er voor te gaan zitten dus: na enkele snelle ronden zet Rossi de snelste ronde van de wedstrijd (een verbetering meer dan 2 seconden!) en neemt afstand van Barros (Honda) en Roberts, verwikkeld in een hevige strijd om de tweede plaats.


Roberts haalt dankzij een schitterend manoeuver in de laatste ronde de tweede podiumplaats en staat voor het eerst sinds lang op het rostrum. Colin Edwards reed op safe en haalde een vierde plaats waardoor hij in het kampioenschap opklimt tot een derde plaats, op één punt van Marco Melandri (Honda), die in ronde 27 onderuitging.


Vergelijkbare artikelen