FANtv-nl-logo-mobile

Nieuwe investeerder voor Ducati

Ducati is weer in Italiaanse handen. De Italiaanse investeerder Investindustrial Holdings heeft de aandelen overgenomen van de Texas Pacific Group (TPG).


TPG nam negen jaar geleden Ducati over en bracht het motorbedrijf naar de beurs. Het bedrijf  verkoopt het meerderheidsaandeel aan Investindustrial. Investindustrial krijgt door deze transactie 30 procent van de aandelen in handen en daarmee de controle over het bedrijf. De Texas Pacific Group behoudt drie tot vier procent van de aandelen.Drie andere grote investeerders hebben zestien procent van de aandelen. Het grootste deel, meer dan vijftig procent, is in handen van kleinere aandeelhouders. In het management van Ducati zal niets veranderen. De deal is nog niet officieel rond want de huisbanken van Ducati moeten nog met het voorakkoord instemmen.


Investindustrial is een grote investeringsgroep in Zuid-Europa.  De laatste tijd waren meerdere belangstellende voor het meerderheidsaandeel in Ducati. Enkele Chinese investeerders hadden interesse in het Italiaanse bedrijf.


Ducati is opgericht in 1926. Het bedrijf uit Bologna produceert in zes verschillende segmenten motoren: Superbikes, Supersports, Monster, Sport Touring, Multistrada en Sport Classics.Het bedrijf verkoopt in zestig landen en is voornamelijk gefocust op West-Europa en Noord-Amerika.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl