FANtv-nl-logo-mobile

Zwarte Cross

Zwarte Cross is de grootste motorcross van West-Europa. Het weekend staat bekend om haar typische Achterhoekse gezelligheid met bezoekers van jong tot oud.


In 2005 werd het festival met 30 muziekacts door ruim 55.000 mensen bezocht. Zwarte Cross is een groot evenement met een zeer gevarieerd programma: muziek, festivalmarkt, kermis, theater, festivalcamping, kinderactiviteiten, motorcross.


De Zwarte Cross is met 55.000 bezoekers het grootste motorcrossevenement van West-Europa. Serieuze motorsport wordt afgewisseld met bizarre klassen, waar vooral de fun belangrijk is.De Zwarte Cross werd in 1997 door Jovink & the Voederbietels voor het eerst georganiseerd. Het eerste jaar trok enkele honderden bezoekers en vond plaats in Hummelo. Een jaar later verhuisde de Zwarte Cross naar Veldhoek en werd het evenement door 4.000 mensen bezocht.


Door de grote belangstelling werd het evenment wederom verhuisd omdat het terrein in Veldhoek te klein was naar Halle. Het eerste jaar in Halle kwamen 10.000 bezoekers naar het de Zwarte Cross. Afgelopen jaar was dit aantal al doorgegroeid naar 60.000 bezoekers en werd ook het terrein in Halle uiteindelijk te klein. In 2006 is de Zwarte Cross te vinden in Lichtenvoorde.Het evenement groeide ook uit van één naar drie dagen. De Zwarte Cross werd in 2004 bekroond met het 'Regio evenement van het Jaar' door de Stichting Nationale Evenementenprijzen.

Vergelijkbare artikelen