FANtv-nl-logo-mobile

Kawasaki Z750 (2007)

Kawasaki heeft een nieuwe motor gepresenteerd: de Z750. Deze streetfighter heeft een agressieve en scherpe vormgeving.


“True Street Performance” is de doelstelling voor de nieuwe Z-serie. De nieuwe Z750 levert een krachtig vermogen, komt snel op toeren en biedt scherpe rijeigenschappen.


De Z750 is gemaakt voor een breed scala aan rijomstandigheden, waaronder stadsverkeer, snelwegen en bochtige trajecten. Het slanke, compacte frame maakt de Z750 wendbaar en zorgt voor nauwkeurige rijeigenschappen. Het nieuwe frame van deze Japanner geeft de rijder ook zeer veel feedback.

Het nieuwe frame van de Z750 wordt gecombineerd met een opnieuw getunede motor. De vloeistofgekoelde 748 cm3 motor met 16 kleppen en vier cilinders in lijn, levert meer vermogen voor het accelereren en voor het inhalen van andere weggebruikers.


De aangepaste inlaatkanalen, het nieuwe nokkenasprofiel en de overige wijzigingen aan het inlaatsysteem zorgen voor een vlakkere koppelkromme in het middentoerengebied. De vermogensverbetering in het middentoerengebied is niet het enige dat de nieuwe Z750 te bieden heeft.

Doordat de motor snel op toeren komt, wordt het hogetoerengebied van het vorige model moeiteloos bereikt. De verbeterde vermogenskarakteristiek wordt benadrukt door een nieuwe demper en een eindstuk met dubbele uitlaat. Deze geven de uitlaat het viercilindergeluid van een onvervalste Kawasaki.


Omdat Kawasaki geen toegevingen aan het vermogen doet, is het rijgedrag van de Z750 aanzienlijk verbeterd. De prestaties en specificaties van deze opnieuw getunede motor zijn de sleutel tot de nieuwe sportieve eigenschappen van de Z750.

Vergelijkbare artikelen