FANtv-nl-logo-mobile

BMW in Keulen

Op de INTERMOT 2006 in Keulen presenteerde BMW verschillende nieuwe modellen. 


Opvallend was de nieuwe ééncilinder modelserie. Deze serie omvat drie verschillende motorfietsen en bestaat uit de hard-enduro G 650 Xchallenge, de streetmoto G 650 Xmoto en de scrambler G 650 Xcountry.


De nieuwe eencilinder modellen zijn ontwikkeld door BMW Motorrad in samenwerking met Aprilia S.p.A. De motorfietsen worden geproduceerd in de Aprilia-fabriek te Scorzé, in het noorden van Italië. Net als bij de F 650 modellen wordt de motor gebouwd door het Oostenrijkse Rotax.K 1200 Sport
Ook kwamen de Duitsers met de nieuwe K 1200 Sport. Deze nieuwe motor is gebaseerd op de BMW K 1200 R. Belangrijkste kenmerk van de nieuwe K 1200 R Sport is een met het frame verbonden, halve kuip met de koplamp van de R 1200 S.


De nieuwe belijning van de motor accentueert het sportieve karakter van deze 'Big Bike'. Als zustermodel van de K 1200 R beschikt de nieuwe K 1200 R Sport over dezelfde techniek voor motor en rijwielgedeelte.BMW H2 Megamoto
Met de Megamoto verrijkt BMW de HP2-familie met een dynamische motorfiets. Deze is gebaseerd op de HP2 Enduro uitgebouwde motorfiets. Het is een compromisloze rijmachine: licht, krachtig, handelbaar.


Geef je mening over de nieuwe modellen!

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl