FANtv-nl-logo-mobile

BMW Motorrad neemt Husqvarna Motorcycle over

BMW neemt de gerenommeerde motorfietsfabrikant Husqvarna over. De overname moet nog worden goedgekeurd door de Europese kartelcommissie.


Algemeen directeur van BMW Motorrad, Herbert Diess, en de Italiaanse industrieel Claudio Castiglioni hebben in Italie de overeenkomst ondertekend.


Herbert Diess: "Met de Husqvarna modellen, die gericht zijn op sportieve competitie, kunnen we het BMW modellengamma uitbreiden om jongere rijders en de off-road/supermoto sector aan ons merk te verbinden. Dit kan door de overname sneller en effectiever dan we alleen met ons hoofdmerk BMW hadden kunnen doen. De deal geeft ons tevens de beschikking over een wereldwijd verkoopnetwerk in de off-road sector.”

BMW is van plan Husqvarna als een apart bedrijf te exploiteren. Afdelingen als ontwikkeling, productie, verkoop en al het personeel blijven op hun huidige locatie in de regio Varese in noord Italië.


Net als BMW is een traditioneel en over de hele wereld zeer gerenommeerd motormerk. Vanaf 1903 werden de motoren van Husqvarna geproduceerd in Zweden en vanaf 1986 in Italië. Momenteel is het merk één van de grootste leveranciers van sportieve, lichte off-road motorfietsen.


Vergelijkbare artikelen