FANtv-nl-logo-mobile

Yamaha XV1900A Dark Star

Yamaha motor heeft een special ontwikkeld op basis van de XV1900A Midnight Star: de XV1900A Dark Star.


In de serie door Yamaha Motor Nederland gebouwde specials is het, na de T-Max BlingBlinQ en de MT-01 Café Racer, nu de beurt aan de XV1900A Dark Star. Als basis werd een Midnight Star geheel gestript, op het lange en lage aluminium frame en het dikke 1900 cc V-twin motorblok na.


Daarna begon de opbouw tot een originele, woeste cruiser. Zo goed als alle verchroomde en gepolijste delen werden eerst gestraald en weer zwart gepoedercoat. De richtingaanwijzers en spiegels werden vervangen door kleinere versies en de "Dark Star" werd omgebouwd tot een echte solo-seater.

Staal ommantelde remleidingen werden naar de enorme remklauwen getrokken waarna alle openingen werden afgedicht en strak gemaakt. Hierna werd het tijd voor een diepglanzend, speciaal Yamaha logo in al het spuitwerk.


Om cruisers verder te personaliseren biedt Yamaha Motor cruiserberijders het Fully Loaded pakket aan. Dit FL-pakket wordt aangeboden op de XVS1300 Midnight Star en XV1900A Midnight Star en bestaan uit een windscherm, valbeugels, een sissy-bar en ruime lederen zijtassen.

Vergelijkbare artikelen