FANtv-nl-logo-mobile

KTM Venom

Dat de ontwikkeling van de KTM modellenlijn niet te stoppen is bewijst het bedrijf uit Oostenrijk met de KTM RC8 Venom.


De wereld is nouwelijks bijgekomen van de introductie van de RC8 superbike in Milaan en er staat alweer een nieuw model op stapel. Er zijn foto's uitgegeven door KTM van de RC8 Venom conceptbike.


De Venom is eigenlijk gewoon een gestripte versie van de RC8 Superbike. Hij is al een keer eerder verschenen als prototype, eigenlijk een jaar nadat de eerste conceptfoto's van de RC8 uitkwamen in 2004. Dat de motorfiets nu in productie zal komen is eigenlijk niet zo gek, KTM heeft nou eenmaal de reputatie dat prototypes na een aantal jaar met hun banden op de straat staan.

De Venom staat al een tijdje op het menu van KTM, de motorfiets moest namelijk echt een "cleane" nakedbike worden, zonder draden en kabels die overal lopen en niet teveel motoronderdelen die tegen het blok aangeplakt zitten. Om dit te realiseren moesten ze bij het ontwerp van de RC8 superbike hier al rekening mee houden. Het is nou eenmaal moeilijker achteraf al de draden en onderdelen weg te werken. Nu hoeven ze simpel gesteld alleen een gedeelte van het kuipwerk van de superbike weg te laten. Dit pricipe zagen we al eerder bij de Street Triple van Triumph, De Daytona 675 was al ontworpen om er "naakt" ook goed uit te zien.


De onthulling van de Venom staat voor het einde van dit jaar gepland, en als we in de lijn van de RC8 superbike denken, dan zal de fiets toch zeker rond de 150PK aan boord hebben. Net als bij de RC8 zal de styling grotendeels in lijn liggen van het eerder verschenen prototype. 

Vergelijkbare artikelen