FANtv-nl-logo-mobile

Kawasaki ER-6n (model 2009)

De nieuwe ER-6n is gebaseerd op de belangrijkste concepten van zijn veelgeprezen voorganger (rijden met plezier; eenvoudig te rijden voor een brede groep rijders; geweldige styling) en brengt deze naar een hoger peil. Toen de ER-6n drie jaar geleden zijn debuut maakte, werd de markt verrijkt met een unieke mix van prestaties, toegankelijkheid en een verbluffende uitstraling.De nieuwe ER-6n is volwassener en is nog verder verbeterd, met behoud van de belangrijkste karaktereigenschappen van zijn voorganger.


Scherpere styling
De meest in het oog springende wijziging is de scherpere en agressievere nieuwe styling. De gebogen lijnen van het unieke ontwerp van de originele ER-6n zijn vervangen door meer hoekige contouren met scherpe kantjes. De algemene uitstraling van de nieuwe ER-6n is actiever: alle lijnen bewegen naar voren en de motorfiets staat volledig in de starthouding.


Het karakteristieke buizenframe en de liggende achterschokdemper zijn gebleven, maar het frame is geheel nieuw ontworpen met nog meer oog voor detail zodat de motorfiets een nog hoogwaardiger afwerking heeft gekregen.Eenvoudiger te besturen
De vriendelijke aard van de ER-6n wordt duidelijk zodra de rijder op de motorfiets gaat zitten. De natuurlijke zithouding en ergonomie worden bevorderd door een verbeterd zadel waardoor de rijder nog makkelijker de voeten aan de grond zet. Slimme aanpassingen aan het motorblok resulteren in een soepelere gasreactie, met name bij lage en middelhoge toerentallen. Rijders zullen de meer lineaire kwaliteit als prettig ervaren. Verder zorgen de aangepaste stijfheidsbalans en veringsinstellingen, evenals de nieuwe rubber steunen, voor minder vibratie en een lichter rijgedrag. Daarmee zijn het comfort en gebruiksvriendelijke rijgedrag van de ER-6n verbeterd ten opzichte van zijn voorganger.Nog meer plezier
Het lichtere rijgedrag en de gebruiksvriendelijke ergonomie maken het ook een genot om met de ER-6n te rijden. De vloeistofgekoelde 649 cm³ Parallel Twin is ideaal voor ritten door de stad of over landweggetjes. Het hogere toerental draagt bij aan het rijgenot en het meer lineaire vermogen zorgt voor een controleniveau dat goed van pas komt bij het sportievere rijden.


Met de nieuwe ER-6n bevestigt Kawasaki zijn toewijding om het pure plezier van motorrijden voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk te maken.
Vergelijkbare artikelen