FANtv-nl-logo-mobile

Ducati Monster 1100 S

De Monster is een originele "naked" motorfiets. Dit model, dat begin jaren negentig werd gelanceerd en wild enthousiast werd ontvangen, is sindsdien uitgegroeid tot een ware Cult motor.


Met zijn scherpe lijnen is de meest recente Monster de ideale motor om de stadsjungle mee te ontdekken of slingerwegen mee te verslinden. De tweecilinder Desmomotor in het legendarische opengewerkte frame geven de Monster zijn fantastische karakter.Elegantie in stijl en design zijn de duidelijke motivatie achter de nieuwe Monster en de verdere perfectionering van het Desmo blok zorgt ervoor dat elke rijder geïmponeerd is door het 'saint and sinner' karakter van deze motorfiets. Het comfortabele en zekere chassis gecombineerd met het soepele en krachtige Ducati L-twin blok zorgen voor een fantastische rijervaring. De balans van de laatste technologieën door prachtig afgewerkte materialen is tot stand gekomen in het licht van de coole en originele Monster traditie.


Monster 1100S
De Monster 1100S is lichtgewicht, kracht, design en exclusiviteit in zijn puurste vorm. De 'S' beschikt over een volledig instelbare 43mm titanium gecoate Öhlins voorvork en een Öhlins achterdemper met instelbare voorspanning en retourdemping. Aan de voorzijde is hij voorzien van lichtgewicht aluminium remschijfophanging die de roterende massa verlagen. Tot slot is de S uitgerust met carbon riemdeksels, carbon hitteschildjes voor de uitlaat en een carbon voorspatbord die het totale gewicht met nog eens 1 kg verlagen.


 


Minimaal gewicht, maximaal rijplezier
Met slechts 168 kg is de Monster 1100 S de lichtste in zijn klasse. De exceptionele handelbaarheid gecombineerd met een legendarisch koppel van het Desmoblok resulteert in een pure, op adrenaline gestookte rit. De lichtgewicht 5-spaaks Marchesini wielen verlagen het onafgeveerde gewicht en ook de enkelzijdige achterbrug draagt met stoere looks positief bij aan de gewichtsvermindering en de totale wegligging. De verbeterde grondspeling maken extreme hellingshoeken mogelijk waarmee je het sportieve karakter van de Monster 1100 S maximaal kunt verkennen.  


Desmodromic charisma
De krachtbron van de Monster 1100 S is het legendarische luchtgekoelde, Desmodromische 1100cc motorblok met 95 pk en een onmiskenbaar Ducati karakter. Het motorblok levert een enorme acceleratie en een fantastisch breed vermogensbereik, ook op de meest uitdagende wegen. Het indrukwekkende koppel van 103Nm geeft je bij elke aansporing weer een enorme kick. Op zoek naar de ideale bocht 
De 43mm Showa voorvork en Sachs achterdemper zijn volledig instelbaar naar jouw eigen rijstijl om je zo de perfecte feeling met het wegdek te geven. Het korte opengewerkte frame dat is ontwikkeld in samenwerking met Ducati Corse heeft dezelfde buizendikte en diameter als de 1098R, terwijl de achterbrug afgeleid is van de techniek van de Desmosedici RR. De fantastische Brembo remmen beschikken over radiale 4-zuiger remklauwen die aangrijpen op 320mm schijven, een ideale set-up voor optimaal remvermogen.  


Vergelijkbare artikelen