FANtv-nl-logo-mobile

BMW F 800 R

De BMW F 800 R is een zeer bijzondere naked twin. Deze BMW is niets minder dan de kleine broer van de K 1300 R.


Het is een supermoderne roadster in onmiskenbare BMW Motorrad look. Een 798 cc tweecilinder, die er geheel in het zwart niet alleen erg cool uitziet, maar ook zo klinkt. Met een power waaraan geen einde lijkt te komen.De nieuwe generatie naked bike staat mei 2009 in de showroom. Goed nieuws voor liefhebbers van een perfecte twin voor dagelijks gebruik. Het is een eigentijdse Urban bike. Met liefde vervaardigd: lichtvoetig, stylish en in topvorm.


Krachtig en rijdbaar
Neem bijvoorbeeld de goed aangeschreven superzuinige paralle twin met zijn markante sound. En met een tot de verbeelding sprekend koppel van 86 Nm - uniek in de middenklasse. De 87 pk uit 800 cc zegt alles. Vooral omdat het vrijkomt in een toerengebied waar het niet om tienden van seconden gaat. Het trefwoord is hier: rijdbaarheid. En dat spreekt zelfs de routinier die alles al heeft gereden aan. Evenals de "opstapper" die de smaak van rijplezier op twee wielen goed te pakken heeft.Een ander voordeel is de ergonomie. Onder meer door drie buddyseat varianten die altijd passen - van de stad, de landwegen tot de snelweg. Sportief rijden en tricks zijn met deze machine kinderspel.


Lichtgewicht frame
Dan het ultra stabiele, lichtgewicht aluminium profielframe, dat in combinatie met het vermogen en daar op afgestemde veer/demperelementen, een fraaie aluminium swingarm en perfecte geometrie een volmaakt geheel vormt. Moeiteloze handling in de stad en op smalle passages, en uiterst stabiel op snelheid - met of zonder duo passagier. Een eigen gewicht van 199 kilo met volle tank en evenveel laadvermogen zorgen voor maximaal rijplezier.


Op de weg is de machine altijd een lust voor het oog - door zijn markante, dynamische uitstraling. En door de aanblik van de gesmede vorkbrug en de nieuwe aluminium handles. Details die het rijplezier verder verhogen.Naast alle fun factoren is ook het als optie leverbare veilighheidsfeature ABS een goede zaak, evenals accessoires waarmee je deze machine kunt toespitsen van dagelijks rijplezier tot sprintracer. LED technologie, Style Parts, diverse intelligente koffers en sets. En natuurlijk ook de 34 pk vermogensreductie en een Akrapovic sportdemper.


Kortom, het is een echte BMW.

Vergelijkbare artikelen