FANtv-nl-logo-mobile

Buell modellen voor 2010

Voor 2010 heeft Buell weer enkele nieuwe en vernieuwde motorfietsen in het assortiment. Hier een overzicht.


In 2010 blijft Buell uitdagen met veelzijdige modellen motorfietsen. Zo is er de 1125CR café racer, een motorfiets voor op straat met nu een stuur voor een rechte, agressieve rijpositie. Voor Europa zijn er de uitgebreide XB Lightning modellen - waaronder de nieuwe Lightning CityX XB12SX. Deze beschikt over meer stijl en power dan ooit. In de categorie sportmotoren zullen de rijders nog meer zien van de onconventionele vloeistofgekoelde Buell 1125R. De Ulysses XB12-serie heeft verschillende verbeteringen ondergaan met als resultaat de meest uitdagende rit tot nu toe voor avonturen die verder voeren dan de verharde weg.


 


Ook komend jaar blijft Buell zich richten op de rijder met extra's zoals hoofdcilinderzuigerdoppen van de voorrem en rotorbevestigingen, LED-achterlichten en achterknipperlichten, zuurstofsensors en banden, én nieuwe graphics en carrosserie. Of het nu gaat om het 1125cc Helicon vloeistofgekoelde, viertakt, 72-graden brandstofinjectie V-Twin motorblok of het 1203cc Thunderstorm lucht/olie/ventilator-gekoelde, viertakt, 45-graden brandstofinjectie V-Twin motorblok, Buell combineert een origineel ontwerp met productieve power en dynamische performance voor een lichte en strakke rit.


 


Buell is altijd bereid het conventionele ontwerp van de motorfiets uit te dagen met toonaangevende innovaties zoals brandstof in het frame, olie in de achterbrug of een direct op de velg gemonteerde voorrem, zodat de rijders krijgen wat zij verwachten van een prestatiegerichte sportmotorfiets. De Buell Trilogy of Technology principes van laag onafgeveerd gewicht, massacentralisatie en framestijfheid leiden al lange tijd Buell's meedogenloze aanpak van motorfietstechniek. Door deze aanpak is het rijden op een Buell motorfiets een bevredigende ervaring, of je nu door de straten slingert, een scherpe bocht neemt op een circuit of een off-road terrein te grazen neemt.
 
Buel Lightning CityX XB12SX
Voor mensen die op zoek zijn naar een wendbare motorfiets met een serieus koppel en acceleratie voor echte stedelijke power, wordt voor modeljaar 2010 de nieuwe Lightning CityX XB12SX geïntroduceerd.De XB12SX debuteert in Europa en verenigt de pure power van het Thunderstorm 1203cc V-Twin motorblok met het frame en de vering van Buell's populaire Lightning CityX XB9SX, geïnspireerd op de behoeften van de moderne stadsrijder. De motorfiets met een kolossaal koppel van 104 Nm, is beschikbaar in Valencia Orange Translucent & Hero Blue Translucent, beide met zwarte wielen.
 
Lightning CityX XB9SX
Ondertussen is de Lightning CityX XB9SX meer dan ooit klaar voor een street fight, met de brede, strakke power van zijn Thunderstorm 984 V-Twin motorblok, windgeleiders, framenoppen, koplampgrille, X-guard luchtfilterhuiscover en nieuwe Designer Black wielen. Met kenmerken zoals de rechte rijpositie, breed Supermoto-stijl stuur en intuïtieve handling duiken de Lightning CityX XB9SX en XB12SX door steegjes en schieten met gemak weg van het verkeer - met als resultaat de ultieme stedelijke rijervaring.


 


Buell XB Lightning streetfighters, aangedreven door een lucht/olie/ventilator-gekoeld Thunderstorm V-Twin motorblok, hebben een ruige uitstraling met nieuwe graphics op de luchtfilterhuiscover op een zwart frame, zwarte vork, motorblok en andere gitzwarte onderdelen. Lightning XB modellen krijgen een nieuwe zuurstofsensor met vernieuwde kalibratie, brandstofpomp en -sensor, voorremzuigerdoppen en LED-achterlicht en knipperlichten voor en achter.


De XB12Ss met een op de supermoto geïnspireerde lange vering beschikt over een goed formaat, comfort en gemak en de lage vering van de Lightning XB12Scg zorgt voor een laag zwaartepunt. Door de lage vering is de XB12Scg zeer geschikt voor de minder lange rijder.
 
Buell 1125CR
De moderne café racer, the Buell 1125CR motorfiets wordt aangedreven door een 146 pk, vloeistofgekoeld Helicon 1125 V-Twin motorblok met Buell Intuitive Response Chassis (IRC), een stoer streetfighterstuur en nieuwe graphics die de beste sportmotorhandling in stijl leveren.De eindaandrijving optimaliseert acceleratie en performance, samen met het nieuwe waterpomplager, voorremzuigerdoppen en achterwiellagers en -as. De 1125CR zal beschikbaar zijn in Arctic White, Midnight Black of het nieuwe Racing Red carrosserie.


Op het circuit: Buell 1125R
Op straat of op het circuit, Buell sportmotorfietsen zijn gemaakt voor alle niveaus van performance en handling - met een rit die niet onderdoet voor een motorfiets die speciaal voor het racen gebouwd is. Dit wordt perfect geïllustreerd door de Buell 1125R.


 


Europese sport performance-rijders zullen in 2010 meer zien van deze onconventionele sportmotorfiets. Met zijn 72-graden vloeistofgekoeld V-Twin 1125cc BRP-Rotax motorblok - exclusief ontworpen volgens de Buell specificaties; met geheel nieuw Buell IRC (Intuitive Response Chassis) - het stijfste chassis ooit door Buell aangeboden; Quiet Zone aerodynamica; en volledig instelbare Showa piggyback vering, biedt de 1125R motorfiets power, koppel, handling en wendbaarheid die de rijder meeneemt naar een nieuwe rijervaring. Beschikbaar in Arctic White, Racing Red of Midnight Black carrosserie en met kenmerkende styling waardoor veel van de mechanische onderdelen zichtbaar blijven, heeft de motorfiets een unieke agressieve uitstraling. Dit wordt verder verstrekt door een atletische rijpositie voor ongeëvenaard comfort bij superieure straat- of circuit performance.
 
Buell Ulysses XB12X en XT
De sport-touring Buell Ulysses XB12XT en de veelzijdige all-road Ulysses XB12X bieden elk een stimulerende rit in de Buell Adventure Sportbike categorie. Beide Ulysses modellen hebben een nieuwe luchtinlaat aan de rechterzijde, ventilatorversterking, hitteschild en ECM kalibratie die gezamenlijk zorgen voor minder warmte en meer comfort.


 


De Ulysses XB12X is licht en wendbaar op elk wegdek, en uitgerust met een breed, bruikbaar Thunderstorm 1203cc V-Twin motorblok, ruige beschermende kenmerken zoals framenoppen, koplampgrille en windgeleiders. De XB12X heeft een nieuw zwart afgewerkt Phantom Metallic frame, achterbrug, voetsteunen en triple clamps, én een nieuw Sunfire Yellow carrosserie en getint windscherm. De Ulysses XB12XT staat klaar om het land te verkennen op nieuwe Pirelli Angel ST-banden met zij- en topkoffers, verwarmde handgrepen en een hoger windscherm. Beide Ulysses modellen hebben het gepatenteerde Triple Tail systeem dat afstelbaar is op drie functionele posities.


Vergelijkbare artikelen