FANtv-nl-logo-mobile

KTM 525 XC ATV voor op de openbare weg

Een belangrijke innovatie voor liefhebbers van sport-ATV's is de 525 XC, die ook op de openbare weg kan worden gebruikt.


Een aantal onderdelen van de ATV is hiervoor gemodificeerd zodat de cross country ATV's met de grootste motorinhoud, waarmee al veel overwinningen zijn geboekt, ook op de openbare weg kunnen worden gereden. Het geïntegreerde remsysteem is met dat doel opnieuw ontworpen waardoor met de voetrem de voor- en achterrem wordt geactiveerd. Een mechanische handrem, een geluiddemper, wegbanden, verlichting en een instrumentenpaneel zorgen ervoor dat wordt voldaan aan de verkeersregelgeving.


 


Daarnaast profiteert de gehomologeerde Sport ATV van KTM ook van de wijzigingen die zijn doorgevoerd in de andere ATV-modelreeks – zoals de volledig verstelbare WP vering. Een modificatie aan de swing arm met gewijzigde geometrie en een nieuw geconstrueerd subframe verbeteren de tractie op onverhard wegdek en ook de zitpositie van de bestuurder.
 
Beide SX-varianten, de 450 en de 505, worden eveneens voorzien van nieuwe updates voor het modeljaar 2010. In plaats van koplampen, een contactslot en een instrumentenpaneel zijn ze nu uitgerust met een nieuw subframe en grote side-bars, waardoor deze modellen nog beter geschikt zijn voor het ATV cross-segment.


 


De 450 SX, 505 SX en 525 XC vierwielers, aangedreven door krachtige, viertakt vier-cilindermotoren, zijn voorzien van nieuwe, hoogwaardige mappings voor nog betere prestaties.

Vergelijkbare artikelen