FANtv-nl-logo-mobile

Honda PCX 125 (model 2010)

Met de compleet nieuwe PCX 125 speelt Honda trefzeker in op de groeiende interesse in handzame en aantrekkelijk geprijsde stadsscooters.


De Honda PCX 125 combineert modieuze styling met wendbaarheid, een laag brandstofverbruik en veel rijcomfort. De stille en zuinige 125cc-motor brengt de PCX 46 kilometer ver op een liter brandstof.


Lichte scooters zijn steeds populairder omdat ze gemakkelijk rijden, opstoppingen soepel kunnen omzeilen en weinig parkeerruimte vereisen. Ook het gunstige brandstofverbruik, de lage emissie en de geringe geluidsproductie spelen een rol – nog afgezien van de prettige prijsstelling. De Honda PCX 125 is dan ook ideaal voor dagelijks woon-werkverkeer in drukke regio's. Zijn wendbaarheid, trendy looks en gebruiksgemak zorgen voor een verfrissende rijsensatie.De nieuwe Honda PCX 125: Gestroomlijnd
De nieuwe scooter is licht (124,4 kilo), maar heeft door zijn design de uitstraling van zwaardere tweewielers. Dat is te danken aan het gestroomlijnde front met de dubbele koplamp en het donkergetinte windscherm. De kuipachtige voorzijde met schuin omhooglopende knipperlichten biedt goede bescherming en geeft de Honda een volwassen uitstraling. Dankzij het grote, lage zadel en de royale voetsteunen rijdt de PCX uiterst comfortabel.


Gebruiksgemak biedt de handige Honda beslist, dankzij de grote, afsluitbare bergruimte onder het zadel: hier is ruimte om een integraalhelm en handschoenen droog en veilig op te bergen. Ook bij het stuur is een bergvak beschikbaar. Optioneel is de motorscooter ook leverbaar met een 26 liter grote topbox.Start/stop functie
De motor loopt trillingsarm en stil. De V-riemaandrijving is eveneens geluidsarm en werkt efficiënt. Geheel nieuw voor Honda is de start/stop-functie, die de motor automatisch uitschakelt als de scooter stilstaat. Dit bespaart brandstof, vermindert emissie en zorgt voor minder geluid. De PCX haalt 46 kilometer op een liter. De tankinhoud van 6,2 liter zorgt voor een grote actieradius.


Bij de introductie is de Honda PCX 125 leverbaar in drie modieuze kleuren: Pearl Himalaya White, Asteroid Black Metallic en Seal Silver Metallic. Het zadel en het binnenwerk van de motorscooter zijn zwart, de aluminium velgen donkergrijs.


Honda start de verkoop in Nederland in mei 2010.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl