FANtv-nl-logo-mobile

Jeffrey Bleustein verlaat Harley-Davidson als CEO

Jeffrey L. Bleustein, 65, heeft besloten om met pensioen te gaan en zijn functie als Chief Executive Officer per 30 april 2005 neer te leggen. Hij zal wel aanblijven als Chairman of the Board of Directors. De Board heeft ondertussen de nieuwe opvolger bekend gemaakt, namelijk James L. Ziemer, 54.
De drie decennia dat Jeff Bleustein voor de Company werkte waren zowel voor zichzelf, als voor de Company erg succesvol. In 1981 kochten 13 directeuren het bedrijf Harley-Davidson terug van AMF. Jeff Bleustein was een van die 13 en hij heeft de Company geholpen om een goed marktaandeel te verkrijgen. In 1987 was Harley-Davidson weer de leidende zware motorfabrikant in de V.S.


In 1998 nam Bleustein zijn huidige rol aan als Chairman of the Board en Chief Executive Officer. Onder zijn leiding heeft de Company schitterende resultaten geboekt, zowel in de markt als in haar financiële resultaten. Aandeelhouders zagen hun investering met niet minder dan 400% groeien. Jeff Bleustein begreep als geen ander de verschillende belangen van klanten, dealers, toeleveranciers, werknemers, aandeelhouders en de gemeenschap.Harley-Davidson heeft haar omzet zien groeien van 1,4 miljard dollar in 1996 tot 4,6 miljard dollar in 2003, het netto inkomen groeide van 143 miljoen dollar tot 761 miljoen dollar in dezelfde periode. En 2004 staat er momenteel goed voor en zou het 18e jaar op rij kunnen worden met stijgende omzet en inkomsten (gebaseerd op geprojecteerde resultaten 2004).

Vergelijkbare artikelen