FANtv-nl-logo-mobile

Ten Kate Racing

Nederland heeft met Ten Kate Racing een succesvol team in de motorsport. Vorig jaar behaalde het team met Sébastien Charpentier de Supersport wereldtitel.


In 1993 is Ten Kate motoren voor het eerste actief in de motorsport. Het bedrijf sponsort dat jaar een team in het Nederlands Supersport kampioenschap. Een jaar later komt Ten Kate met een eigen team. Ook maakt het team haar debuut in de Europese Supersport kampioenschap.


Ten Kate racing rijdt in 1995 een volledig seizoen in het Nederlands en Europees Supersport kampioenschap. Een jaar later is het team succesvol tijdens de GP van Oostenrijk en pakt de overwinning. Met de Australische rijder Fred Bayens maakt Ten Kate in 1997 haar debuut in de World Supersport Series. 

In 2000 behaalt Ten Kate Racing haar eerste overwinning in de World Supersport Series. Karl Muggeridge behaalt deze zeg op het circuit van Brands Hatch. Daarnaast wordt drie keer de pole-position gepakt en staat het team nog drie keer op het podium.


Ten Kate Honda krijgt in 2001 ondersteuning van Honda Europe Motorcycles en behaalt met de Fransman Fabien Foret en de Spanjaard Pere Riba drie overwinningen. Een jaar later weet het team van Ten Kate zelfs de wereldtitel te pakken. Fabien Foret, die vier races wint, pakt de titel voor het Nederlandse team.


Met Chris Vermeulen herhaalt het team in 2003 deze prestatie. Met de Honda CBR600RR pakt Vermeulen vier overwinningen en vier tweede plaatsen. Karl Muggeridge komt terug bij het team en wint drie races.

In 2004 onderstreept het team haar dominantie in de World Supersport series door voor de derde keer de wereldtitel te behalen. Karl Muggeridge is dat jaar bijna niet te verslaan en pakt de titel. Acht pole positions en negen overwinning uit twaalf races zijn indrukwekkende cijfers.


Ten Kate Honda maakt ook zijn debuut in het World Superbike kampioenschap. Chris Vermeulen pakt vier overwinnningen en wordt vierde in het eindklassement.


Ook 2005 is een succesvol jaar voor het Ten Kate Honda team. Het team pakt weer de Supersport wereldtitel en Chris Vermeulen wordt tweede in het Superbike wereldkampioenschap met 6 overwinningen in de laatste zeven races.

Vergelijkbare artikelen