FANtv-nl-logo-mobile

MotoGP jaaroverzicht

Valentino Rossi en Nicky Hayden waren de twee hoofdrolspelers in een mooi en spannend MotoGP-seizoen. Een terugblik.


Het 2006-seizoen kende veel winnaars. Zeven verschillende coureurs passeerden dit seizoen de finish als overwinnaar. Valentino Rossi was de meest succesvolle. De Italiaan won vijf races.Toch wist de Italiaan zijn wereldtitel niet te prolongeren. Rossi had te kampen met problemen aan zijn machine. Vooral in het begin van het seizoen liet zijn Yamaha hem te vaak in de steek.


Ondanks de problemen leek de Italiaan met nog één race te rijden wederom wereldkampioen te worden. Hij had voor de start van de race op het circuit van Valencia acht punten voorsprong op de Amerikaan Nicky Hayden, maar door een zeldzame fout zag hij zijn kansen op een wereldtitel in rook opgaan.Wereldkampioen Nicky Hayden won slechts twee keer. Pas de achtste race, tijdens de TT van Assen, werd de Amerikaan als eerste afgevlagd. De Honda rijder was dit jaar zeker niet de snelste maar wel het meest constant.


Hayden viel zelden uit, maar in de voorlaatste race leek zijn teamgenoot Dani Pedrosa de Amerikaan te beroven van de wereldtitel. De Spanjaard nam te veel risico bij het inhalen van Hayden en ging onderuit en nam zam zijn collega mee in zijn val.Ondanks deze grote blunder van Pedrosa kan de Spanjaard terug kijken op een succesvol seizoen. Hij won namelijk in zijn eerste jaar in de hoogste klasse van de motorsport twee races en liet regelmatig zien dat hij erg snel is.


Andere coureurs die opvielen waren Marco Melandri en Loris Capirossi. Beide courerurs wisten drie Grand Prix' op hun naam te schrijven. Capirossi won de eerste race van het seizoen.


Hier vind je een overzicht van alle wedstrijdverslagen van 2006.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl