FANtv-nl-logo-mobile

Despres winnaar Le Dakar 2007

Cyril Despres heeft bij de motoren Le Dakar gewonnen. De Fransman profiteerde optimaal van het uitvallen van Marc Coma. Despres won de rally eerder in 2005.


Coma, winnaar van editie 2006, ging vanaf dag vier aan de leiding. Niets leek de Spanjaard in de weg te staan om opnieuw Le Dakar te winnen. Maar de dertiende etappe was het einde verhaal voor Coma.


Marc Coma verdwaalde aan het begin van de dertiende etappe en kreeg met zijn KTM een ongeluk. De winnaar van vorig jaar moest met de helikopter terug naar het bivak. De 30-jarige Coma ging op dat moment in het klassement van de woestijnrally aan kop met meer dan 52 minuten voorsprong op de Fransman Cyril Despres. Despres profiteerde optimaal en kwam als eerste in Dakar over de streep.

Beste Nederlander werd Henk Knuiman, die zijn klassering van vorig jaar verbeterde. De 38-jarige motorrijder eindigde net buiten de top tien als elfde op ruim 4,5 uur van winnaar Despres. Mirjam Pol reed haar tweede Dakar ook uit en werd tweede vrouw in de uitslag.


Frans Verhoeven haalde Dakar niet. Hij moest in de twaalfde etappe opgeven.  De Brabander uit het fabrieksteam van KTM ontwrichtte zijn schouder door een valpartij. Verhoeven was bezig aan zijn derde Dakar en presteerde goed. Hij eindigde twee keer als vijfde in een etappe.


In de hele Rally vielen 47 procent van de motorrijders uit. Helaas waren er opnieuw doden in de Rally te betreuren. Tijdens de voorlaatste etappe kwam de 42-jarige motorcoureur Eric Aubijoux om het leven. Op 9 januari kwam de Zuid-Afrikaan Elmer Symons ook al om het leven. Aubijoux is de 25ste deelnemer die in de 29-jarige historie van de Le Dakar om het leven komt.


Geef je mening over Le Dakar 2007!

Vergelijkbare artikelen