FANtv-nl-logo-mobile

Stoner oppermachtig op Donington

Casey Stoner is hard op weg om de nieuwe wereldkampioen in de MotoGP te worden. De Australiër was op Donington Park voor de vijfde keer dit seizoen de snelste.


Op een opdrogende baan was Casey Stoner te snel voor de concurentie. De Ducati-coureur heeft nu vijf van de acht races gewonnen en heeft een ruime voorsprong in het kampioenschap op Valentino Rossi.


Colin Edwards mocht van pole-position starten. Rossi en Dani Pedrosa hadden zich ook op de eerste strartrij weten te kwalificeren. Stoner zette de vijfde tijd op de klokken, één plaats achter wereldkampioen Nicky Hayden.

Edwards en Pedrosa hadden de beste start, terwijl Stoner slecht van zijn plaats kwam. Bij de start verloor hij namelijk enkele plaatsen. Binnen drie ronde had hij deze terug gewonnen en kwam door als tweede.


Tot de helft van de race wist Edwards Stoner voor te blijven, maar daarna moest hij deze plaats afstaan aan de kampioensschapleider. Vanaf dat moment verdween Stoner snel uit het zicht van Edwards en bouwde een ruime voorsprong op.


Achter Stoner en Edwards had Rossi het zwaar. De Italiaan begon sterk, maar had in de slotfase problemen met zijn banden. Een paar ronden voor het eind moest hij zijn derde plaats afstaan aan Chris Vermeulen die per ronden ruim sneller was dan de Yamaha-coureur.

Stoner heeft nu 165 punten bij elkaar gereden en dat zijn 26 punten meer dan Rossi. Pedrosa staat derde met 103 punten.

Vergelijkbare artikelen