FANtv-nl-logo-mobile

Teamlaunch Hoegee Suzuki

Het RES Software Hoegee Suzuki team heeft haar seizoen 2008 officieel geopend.


Het World Supersport team, dat het komende seizoen aan de start zal verschijnen met Barry Veneman en nieuwkomer Didier van Keymeulen, presenteerde de Suzuki GSX-R 600 K8 in de nieuwe kleurstelling.Zowel Veneman als Van Keymeulen hebben zich zelf als doel gesteld dit jaar het podium in de sterk bezette World Supersport klasse te willen betreden.  Teameigenaar Marc Hoegee liet de aanwezigen weten alle vertrouwen te hebben in de vernieuwde Suzuki GSX-R 600 K8. Op 23 februari zal in Qatar het seizoen van start gaan.        
 
Marc Hoegee, teameigenaar: “We staan aan het begin van een nieuw seizoen, een seizoen wat voor het  RES Software Hoegee Suzuki team een belangrijk jaar zal gaan worden en we zijn erg blij met de komst van RES Software als nieuwe hoofdsponsor en het aanblijven van onze trouwe sponsoren B.V. Nimag Suzuki en Pioneer Benelux . Ook de vernieuwde Suzuki GSX-R 600 K8 moet ons in staat brengen nog betere resultaten te kunnen behalen dan de afgelopen seizoenen. Het doel is om zeker een aantal keren dit seizoen de champagnefles te ontkurken. De sfeer in het team is op dit moment geweldig en ook de monteurs hebben in het voorseizoen uitstekend werk verricht.”         
Barry Veneman, coureur RES Software Hoegee Suzuki: “Ik kijk er naar uit om de eerste race op de vernieuwde Suzuki GSX-R 600 K8 te gaan rijden. In vergelijking met de machine van afgelopen seizoen is er veel verbeterd aan de machine. Tijdens de test in Almeria heb ik ondervonden dat de 2008 machine veel gemakkelijker te berijden is. Ik heb nu een teamgenoot waarmee ik goed kan overleggen en veel gegevens uit kan wisselen doordat we hetzelfde postuur hebben. Afgelopen seizoen heb ik laten zien voorin mee te kunnen rijden maar ik ben het podium net misgelopen. Daar wil ik dit jaar verandering in brengen.”   


Didier van Keymeulen,  coureur RES Software Hoegee Suzuki:  “Voor mij zal het komende seizoen een compleet nieuwe ervaring worden in een nieuw team en een nieuwe klasse. Tijdens de test in Almeria heb ik mijn eerste meters gemaakt op de nieuwe Suzuki GSX-R 600 K8 Supersport machine. Ik heb aan deze test een zeer goed gevoel overgehouden. De overstap van de 1000cc Superstock, naar de 600cc Supersport is mij erg meegevallen. Ik had al gauw het juiste gevoel te pakken en ik voelde mij comfortabel op de nieuwe machine. De samenwerking met het team verliep uitstekend en ook het contact met Barry, die ik al ken sinds we in 2000 de eerste wedstrijden in het EK Superstock samen gereden hebben, is erg goed. Waarschijnlijk zal ik de eerste wedstrijden nog wat moeten wennen aan de voor mij nieuwe klasse en motor, maar uiteraard zal ik ernaar streven om gedurende het seizoen te laten zien wat ik kan en om voorin mee te kunnen rijden.”    

Vergelijkbare artikelen