FANtv-nl-logo-mobile

Jorge Lorenzo

Jorge Lorenzo debuteert dit jaar in de koningsklasse van de Motorsport. De Spanjaard wordt teamgenoot van Valentino Rossi.


De wereldkampioen in de 250cc gaat rijden voor Yamaha en komt dus in een team met meervoudig wereldkmpioen Rossi. De 20-jarige motorcoureur heeft een contract voor twee jaar getekend.


Lorenzo debuteerde al op jonge leeftijd en was de jongste coureur die aan een GP deelnam. In 2002 maakte hij zijn eerste meters op de tweede kwalificatiedag voor de GP van Jerez. De Spanjaard was toen slechts 15 jaar.

De coureur uit Mallorca verbaasde vriend en vijand door zich voor de race te kwalificeren. Het duurde niet lang voordat een van de gevestigde namen in de 125cc klasse werd. De tiener was regelmatig sneller dan zijn ervaren teamgenoot Emilio Alzamora.


In 2003 boekte Lorenzo zijn eerst zege in Rio en won voor het einde van 2004 nog drie races. Hij pakte in totaal negen maal een podium voordat hij in 2005 de overstap maakt naar de 250 cc. Ook in deze klasse was Lorenzo erg succesvol.

Vergelijkbare artikelen