FANtv-nl-logo-mobile

Moto Guzzi Breva 1100

De Moto Guzzi Breva 1100 is de vertaling van de oeroude designprincipes van Carlo Guzzi, een goed rijdende motor voor iedereen, met simpele en effectieve oplossingen.


De Breva 1100 is een allrounder, het is een scherpsturende naked. Deze Moto Guzzi is geschikt om lekker mee te toeren, maar hij leent zich ook goed voor het dagelijkse gebruik. De Breva is makkelijk te besturen.


De motor heeft een dwarsgeplaatste 90 graden luchtgekoelde V-Twin met in totaal 1064cc en heeft 4 kleppen per cilinder. Het motorblok levert 86 pk en heeft een koppel van 85nm. De Breva 1100 heeft 6 versnellingen.  


Het motorblok heeft een twinspark systeem. De ontbranding in de cilinder verloopt hierdoor beter, waardoor er minder onverbrande benzine achterblijft. Verder is door de combinatie van brandstofinjectie en dit twin spark systeem de krachtverdeling over de toerenband heel geleidelijk.

Een belangrijke technische innovatie van de Breva V1100 is de gepatenteerde 'cardano reattivo' ofwel de actieve cardanas die is geïntegreerd in de aluminium swingarm. De aandrijving geschiedt in de swingarm, maar die bewegingen worden gedempt door ingebouwde dempers die zo meehelpen aan een optimale krachtoverbrenging.


De Breva 1100 is qua karakter een echte Moto Guzzi, maar tegelijkertijd is het ook een moderne motorfiets.

Vergelijkbare artikelen