FANtv-nl-logo-mobile

BMW R 1200 S

Met de nieuwe R 1200 S introduceert BMW Motorrad de krachtigste in serie gebouwde boxer ooit. Deze motor treedt in de voetsporen van de R 1100 S en heeft daarbij een duidelijk motto: sportiviteit!


Voor de vormgeving van de nieuwe R 1200 S is heel bewust zijn voorganger als basis gebruikt. Desondanks zijn de designers van BMW Motorrad erin geslaagd om een licht gewicht te verenigen met een dynamisch nieuw uiterlijk – wat vooral te danken is aan het slankere profiel. Hierdoor wordt zichtbaar waar de R 1200 S in technisch opzicht voor staat: gewichtsbesparing. Met een leeggewicht van 195 kilo weegt deze nieuwe sportboxer 13 kilo minder dan de R 1100 S. Het rijklaargewicht bedraagt 213 kilo.


De 1.170 cc metende krachtbron heeft een maximaal vermogen van 90 kW/122 pk bij 8.250 tpm. Een van de belangrijkste doelstellingen bij de ontwikkeling was dan ook het vinden van een afgewogen combinatie van sportieve eigenschappen en dagelijks gebruiksgemak voor lange tochten.


De R 1200 S beschikt over een geregelde katalysator, Single-Wire boordnet met elektronische startblokkering, een schakelende zesversnellingsbak, onderhoudsvrije cardanaandrijving met enkelvoudige wielophanging en de Telelever voorwielophanging. Het BMW Motorrad ABS remsysteen is optioneel.

Voor de BMW R 1200 is een uitgebreide reeks opties en accessoires beschikbaar. Het uiterlijk van de motorfiets kan nog sportiever gemaakt worden. Een bredere achterband en speciale Öhlins wielophanging met variabele vering is ook optoneel.

Vergelijkbare artikelen