FANtv-nl-logo-mobile

Suzuki DR-Z400S en DR-Z400SM

De steden worden steeds drukker! Je kunt bijna nergens meer door, en parkeren is een nog groter probleem Maar niet voor mensen die de enduro of supermotard ontdekt hebben!


Suzuki heeft met de DR-Z400S en DR-Z400SM twee motoren die zich niet alleen thuisvoelen op onverharde wegen, maar zich in het drukke stadsverkeer ook prima redden. Suzuki is één van de merken die heel slim is ingesprongen op de vraag naar snelle lichte en wendbare “Urban” machines.


Suzuki DR-Z400SM
De Suzuki DR-Z400SM is een Supermotard terwijl de DR-Z400S een Enduro machine is.


Het motorblok van de beide DR-Z modellen is compact en levert een enorme trekkracht. Het blok is een 400cc vloeistofgekoelde viertakt die ongeveer 40pk levert. Het frame zorgt voor goede stuureigenschappen en handling. Het plaatwerk is slank en strak rond het rijwielgedeelte gepositioneerd; verder is de motor voorzien van duurzame veerelementen afkomstig uit de RM serie met lange veerwegen.

De korte spatborden geven duidelijk de Supermotard stijl aan, de zwarte gespaakte velgen verwijzen duidelijk naar straatgebruik.


Met de Suzuki geïntegreerde design benadering is geprobeerd elk detail kleiner en compacter te maken. Zo is er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van een dry-sump smeersysteem (een gedeelte van het frame fungeert hierbij als olie reservoir) waardoor het carter compact kon blijven en de motor kon hierdoor laag in het frame worden geplaatst voor een optimale handling.


DR-Z400SDeze motorfiets lijkt op een off-road machine, maar laat je niet op het verkeerde been zetten door het uiterlijk, want deze is ook ideaal voor het drukke stadsverkeer. De DR-Z400S is compact en daardoor erg licht. Dit komt de handling van de motor ten goede.

Vergelijkbare artikelen