FANtv-nl-logo-mobile

Moto Morini Corsaro Competizione

Moto Morini heeft een speciale uitvoering van de Corsaro 1200, namelijk de Competizione. Zoals de naam al verraadt is deze extra sportief.


De Moto Morini Corsaro is echte streetfighter. De motor is uitgerust met een 1187 cc Bialbero Corsa Corta-blok, een vloeistofgekoelde V-twin. De motor levert 147 pk en heeft een rijklaar gewicht van 198 kilo.


De toevoeging van Competizione is niet een willekeurig gekozen naam. Voor Moto Morini heeft het een diepere betekenis. Competizione was namelijk de doopnaam van de T125, waarmee de Italianen eind jaren '40, begin jaren '50 succesvol waren in de racerij.

Niet geheel toevallig is Competizione ook de naam voor de sportieve accessoire lijn van het Italiaanse merk. De Corsaro Competizione is dan ook ruim voorzien van extra sportieve onderdelen, zoals een Termignoni uitlaatset en veel carbon.


De competitzione heeft een sportieve zithouding, het stuur staat dichtbij. Ook lange mensen kunnen comfortabel zitten op deze motor. De Italiaan heeft genoeg kracht en veel koppel. Daarnaast schakelt hij soepel. Met deze motor kan je de bochten lekker scherp aansnijden.

Vergelijkbare artikelen