FANtv-nl-logo-mobile

Kawasaki Z1000

De Kawasaki Z1000 is een spraakmakende naked bike. Modeljaar 2007 is uitgerust met een aanzienlijk hoger vermogen en de styling is ingrijpend gewijzigd.


De Kawasaki Z1000 heeft een dynamische uitstraling door zijn scherpe lijnen. Deze nieuwe naked uit de 1000cc-klasse onderscheidt zich door een sterke acceleratie, goede remprestaties en een uitstekende handelbaarheid.


De Z1000 is uitgerust met een vloeistofgekoelde, viertakt viercilinder-in-lijn motorblok met een cilinderinhoud van 953 cm³. Het vermogen van het komt uit op 125 pk en het koppel is ruim 98 Nm.

Het koppel is in het gehele toerengebied toegenomen, vooral in het lage- tot middentoerengebied, waardoor er veel kracht voorhanden is op het moment dat daar behoefte aan, bijvoorbeeld bij stoplichtsprints, krachtig uitaccelereren van bochten en voldoende reserves voor snelle inhaalmanoeuvres.


Het nieuwe uitlaatsysteem met vier uitlaatpijpen heeft een vergelijkbare uitstraling als de vorige Z1000. Gewijzigde demper lay-out levert prestatie verbetering in het middentoerengebied.

Ook de ergonomie van de motorfiets is aangepast. De positie van het zadel, de tankinhoud en de voetsteunen zijn gewijzigd, waardoor je op een natuurlijke manier op de motor zit. Het stuur is ook verder naar de rijder toegebogen.


De Z1000 heeft een compleet nieuw remsysteem, met drie schijfremmen, en ABS. Door het nieuwe subframe worden motortrillingen tot een minimum beperkt.

Vergelijkbare artikelen